ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τίμησαν τη μνήμη κορυφαίου επιστήμονα

τίμησαν-τη-μνήμη-κορυφαίου-επιστήμον-574832

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας τέλεσε μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή στο Μόναχο, με αφορμή το 67ο έτος θανάτου του διεθνούς φήμης έλληνα μαθηματικού.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, από το Μούρεσι, αρχιερατικός επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία και Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης τέλεσαν προχθές την επιμνηνόσυνη δέηση παρουσία μελών της Ελληνικής Παροικίας Μονάχου και της πόλης Χάαρ.

Στην ομιλία του, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης τόνισε τη μεγάλη προσφορά του μακαριστού Καραθεοδωρή στη μαθηματική επιστήμη και στην ανταλλαγή επιστολών με τον Άλμπερτ Άινστάιν, γεγονός που έκανε τους Έλληνες περήφανους σ’ όλο τον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στη προσφορά του στην ιστορική εκκλησία Σαλβάτορκιρχε Μονάχου, όπου διετέλεσε Επίτροπος της Εκκλησίας. Ο π. Απόστολος ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα της ζωής του Καραθεοδωρή που έχουν σχέση με τη Σαλβάτορκιρχε.

Ακολούθως, ο π. Απόστολος Μαλαμούσης παρεκάλεσε τον ομότιμο καθηγητή της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου Δρ. Ρούντολφ Φριτς να διηγηθεί τα της γνωριμίας του με τον αείμνηστο καθηγητή Καραθεοδωρή και την οικογένειά του. Με δική του πρωτοβουλία, με πρόταση της Σχολής και έγκριση του Πανεπιστημίου Μονάχου, μετονομάστηκε η μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας της Μαθηματικής Σχολής Μονάχου σε Constantin-Carathéodory-Hοrsaal, παρουσία της κόρης του Καραθεοδωρή, Δέσποινας Ροδοπούλου, του γενικού προξένου κ. Ανδρέα Παπασταύρου, του αρχιερατικού επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, του καθηγητή της Μαθηματικής Σχολής κ. Μπούλιρς κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου