ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενείς δώρισαν όχημα στη Λέσχη αλεξιπτωτιστών

ομογενείς-δώρισαν-όχημα-στη-λέσχη-αλε-221511

Δωρεά ομογενών είναι το όχημα 4Χ4 που σύντομα θα έχει στη διάθεσή της η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το εθελοντικό έργο που αναπτύσσεται στο κοινωνικό πεδίο.

Κοντά στα προβλήματα των Βολιωτών βρίσκονται τα μέλη της Λέσχης, τα οποία ζουν στο εξωτερικό, συνδράμοντας οικονομικά τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την κάλυψη των αναγκών αδύναμων οικονομικά μελών της τοπικής κοινωνίας.

«Η κινητή μονάδα είναι δωρεά μελών μας που ζουν στην Αμερική, διαθέτουν οικονομική επιφάνεια και συνδράμουν στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Λέσχης και την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας.

Οι κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται εθελοντικά, εξελίσσονται παράλληλα με τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και διεθνείς διαγωνισμούς.

«Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουμε όποτε παραστεί ανάγκη και παράλληλα μεταφέρουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται σε εννέα μάρκετ του Βόλου, με τρεις διαφορετικές ομάδες», επισημαίνει ο πρόεδρος της Λέσχης.

Στο πεδίο των κοινωνικών πρωτοβουλιών καταγράφονται, παράλληλα, η αγορά διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας, αλλά και η δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Τα είδη ένδυσης, υπόδησης, φάρμακα και τρόφιμα, που συγκεντρώνονται από τη Λέσχη, διανέμονται στη συνέχεια σε όσους τα έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα εφοδιάζονται με τον αναγκαίο εξοπλισμό, νοικοκυριά που στερούνται ακόμη και μια σόμπα, ή δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο ή να καλύψουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού, το ενοίκιο. «Συνδράμουμε οικογένειες σε συνεργασία με ιερείς, οι οποίοι μας πληροφορούν πού υπάρχει πρόβλημα.

Επισκεπτόμαστε στη συνέχεια τις οικογένειες, διαπιστώνουμε ποιες ελλείψεις υπάρχουν και αγοράζουμε ό,τι χρειάζεται, με τη συνδρομή των μελών μας που ζουν στο εξωτερικό», όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό γίνεται το εφαλτήριο για κοινωνικές δράσεις προσφοράς, για αγορά πετρελαίου ή ξύλων.

«Πέρυσι αγοράσαμε δύο σόμπες για οικογένειες που ζούσαν στο κρύο, αλλά και ψυγείο για άπορη οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, χάρη στη βοήθεια που έχουμε από ομογενείς», τονίζει ο πρόεδρος της Λέσχης.

Στο μεταξύ, τα μέλη της Λέσχης συνεχίζουν να πραγματοποιούν περιπολίες στη διάρκεια της θερινής περιόδου για την αποτροπή πυρκαγιών, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος: «ενημερώνουμε την πυροσβεστική για όποιο περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή μας, βοηθώντας με όλες μας τις δυνάμεις όπου μπορούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου