ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απετράπη αυτοκτονία 15χρονης Ελληνίδας που ζει στη Γερμανία

απετράπη-αυτοκτονία-15χρονης-ελληνίδα-456417

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου από 15χρονη Ελληνίδα, κάτοικο Γερμανίας.

Εκδηλώθηκαν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το φυσικό εντοπισμό της και σε στενή συνεργασία με το τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Δ.Δ.Α.Σ.), διασφαλίστηκε τελικώς η σωματική της ακεραιότητα.

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε τηλεφωνικά και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα έρευνα, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του εν λόγω ατόμου. Αποτέλεσμα ήταν η ακριβής και άμεση ταυτοποίηση της 15χρονης, σε πόλη της Γερμανίας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, μέσω του τμήματος SIRENE της Δ.Δ.Α.Σ..

Μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε η 15χρονη, που εκδήλωσε τη πρόθεση και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Tηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου