ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενείς της Αμερικής δώρισαν υγειονομικό υλικό στην Κρήτη

ομογενείς-της-αμερικής-δώρισαν-υγειο-740214

Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC και η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής ΑΧΕΠΑ προσφέρουν άλλο ένα ακόμα δώρο καρδιάς στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Ένα κοντέινερ 40 ποδών με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό συνολικού βάρους επτά τόνων, αξίας οκτακοσίων χιλιάδων δολαρίων ($821.257) παραδίδεται σήμερα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να ανακουφίσει τις ανάγκες των νοσηλευτικών δομών της Κρήτης.

Το περιεχόμενο του κοντέινερ αποτελείται από υλικό απόλυτα αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και περιλαμβάνει πλήθος ειδών για τις καθημερινές ανάγκες ενός νοσοκομείου, όπως αναλώσιμα, εργαστηριακό υλικό, χειρουργικό εξοπλισμό κ.ά.

Οι εκπρόσωποι των δύο Οργανισμών/δωρητών στην Ελλάδα κυρία Δέσποινα Κατσιβελάκη του IOCC, μαζί με εκπροσώπους του τοπικού τμήματος Χανίων της ΑΗΕΡΑ και τον κυβερνήτη της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΗΕΡΑ, κ. Γιώργο Πλοκαμάκη, παρέδωσαν σήμερα το κοντέινερ που μόλις έφτασε από τις ΗΠΑ, στους εκπροσώπους της 7ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη.

«Η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι για άλλη μια φορά παρούσα συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Πλήθος μεγάλων προγραμμάτων βοηθείας σε τρόφιμα, θέρμανση και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας χρηματοδοτούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον IOCC στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα. Μέρος της βοήθειας αυτής αποτελεί το σημερινό κοντέινερ το οποίο είναι το 15ο που έρχεται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ήδη ετοιμάζεται το 16ο το οποίο θα παραδοθεί σε λίγους μήνες σε άλλη, ακριτική αυτή τη φορά, περιοχή της Ελλάδας.» δήλωσε η κυρία Κατσιβελάκη.

«Το υγειονομικό υλικό που παραδίδετε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και όλων των υπολοίπων δομών της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η Ελληνική Περιφέρεια της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, της ΑΗΕΡΑ, με τα 31 τμήματα που διαθέτει στην Ελλάδα, φροντίζει να είναι πάντοτε παρούσα τόσο σε θέματα φιλανθρωπίας, όσο και στη προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων, της παιδείας και του Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο κυβερνήτης της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΗΕΡΑ κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.

Το τμήμα Χανίων είναι από τα παλαιότερα της Ελληνικής Περιφέρειας με πάνω από 10 χρόνια παρουσία στη πόλη μας, με φιλανθρωπική, κοινωνική, εκπαιδευτική δράση. Το κοντέινερ που ήρθε στα Χανιά, αποτελεί τη μεγαλύτερη μαζική νοσηλευτική βοήθεια που έφτασε ποτέ στο νομό μας. Η προσπάθεια της ΑΗΕΡΑ και του τμήματος Χανίων είναι συνεχής. Ήδη ετοιμάζουμε και άλλες δράσεις για να βοηθήσουμε τη περιοχή μας» Δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Χανίων της ΑΗΕΡΑ δρ Γιώργος Ατσαλάκης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου