ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Εγκρίθηκε η πίστωση για τους δικαιούχους

κοινωνικό-εισόδημα-αλληλεγγύης-εγκρ-307500

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 63.796.674,70 ευρώ, για πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου σε 273.913 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την οποία υπογράφει η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου. Η πληρωμή πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Αυτό αφορά τις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Μόνο σε αυτήν μπορούν να απευθυνθούν και για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Οι στόχοι, το κόστος και οι βασικοί ορισμοί του Προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση.

β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης.

γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Η ημερομηνία πληρωμής δεν έχει καθοριστεί ακόμη ενώ αναμένεται να γίνει το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου