ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πρεμιέρα» κάνει ο Τηλεγνούς

πρεμιέρα-κάνει-ο-τηλεγνούς-384185

Σε ισχύ τίθεται σήμερα ο Τηλεγνούς, ο «Τειρεσίας της κινητής τηλεφωνίας».

Το νέο σύστημα επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας την ανταλλαγή των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών.

Στόχος είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των εταιρειών κινητών επικοινωνιών.

Πηγές των δεδομένων και αποδέκτες της πληροφορίας που θα προκύπτει από το αρχείο θα είναι αποκλειστικά οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών που εκάστοτε συμμετέχουν στον φορέα.

Όπως αναφέρεται, δύο είναι τα κριτήρια για την ένταξη κάποιου στον Τηλεγνού:

1. Οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από 90 ημέρες.

2. Ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας. Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι ληξιπρόθεσμη καθίσταται η οφειλή που παραμένει μετά την παρέλευση τριάντα ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού χρέωσης που αναγράφεται επ΄ αυτού.

Οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών θα συμβουλεύονται την πλατφόρμα πριν από τη σύναψη σύμβασης με τους νέους πελάτες τους, στο πλαίσιο του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου.

Η μόνη πληροφορία που θα μπορούν να αντλήσουν είναι εάν ο συνδρομητής είναι ενταγμένος στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ ή όχι και εάν ναι, σε ποια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου