ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περίπου 3 δισ. ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες

περίπου-3-δισ-ευρώ-έχουν-φύγει-από-τις-ε-560616

Στις μαζικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες λόγω του αδιεξόδου που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της, αναφέρεται η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Έλληνες πολίτες έχουν αποσύρει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι Έλληνες έχουν αποσύρει σχεδόν 3 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2017.

Η Deutsche Welle επικαλείται και το αγγλόφωνο blog «keeptalkinggreece» που κάνει λόγο για νέο bank run που περιορίζεται μόνο από τα capital controls που έχουν εφαρμοστεί.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του blog, οι καθυστερήσεις στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της επανέφεραν το φάντασμα του Grexit.

Το blog επισημαίνει ότι 2,5 δισ. ευρώ έχουν αποσυρθεί από τους καταθετικούς λογαριασμούς μόνο τις τελευταίες 25 μέρες κι αυτό παρά τα capital controls.

Πηγή: Deutsche Welle

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου