ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αστερίσκοι στην απόφαση του Πρωτοδικείου για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

οι-αστερίσκοι-στην-απόφαση-του-πρωτοδ-598395

Σε αγώνα δρόμου για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος έχουν επιδοθεί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Η καθυστέρηση στην έκδοση – δημοσίευση της απόφασης έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς έχει ενεργοποιηθεί μια από τις βασικές διαλυτικές αιρέσεις της συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών, ο οποίος με βάση την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης θα παρέλθει στις 19 Φεβρουαρίου.

Πάντως στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή, η συμφωνία εξυγίανσης εγκρίθηκε με λίγους αστερίσκους.

Σύμφωνα με το κείμενο 144 σελίδων η βασική αλλαγή που έχει επιφέρει η απόφαση είναι ότι το δικαστήριο δεν δέχθηκε το άρθρο εκείνο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι διαγράφονται σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης.

Παράλληλα το δικαστήριο δέχθηκε την κύρια παρέμβαση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ – Μαρλαφέκας, η οποία υποστήριζε ότι οι απαιτήσεις της από τη Μαρινόπουλος είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονταν στη συμφωνία. Το δικαστήριο ζητεί να διορθωθεί το σχετικό ποσό από τα 170.531 ευρώ σε 207.980 ευρώ.

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 16 -1 -2017 και πρόκειται να δημοσιευθεί στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20 – 1- 2017. Μεσα στην ημέρα, πάντως, καθώς πλέον οι δικηγόροι έχουν στα χέρια τους την απόφαση αναμένεται να δοθεί και η λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ενεργοποίηση μίας εκ των τριών διαλυτικών αιρέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου