ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 73.878 οι επικυρωμένες αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

στις-73-878-οι-επικυρωμένες-αιτήσεις-για-τη-754712

Διαψεύδονται προς το παρόν οι ανησυχίες που έχει εκφράσει η τρόικα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αλλά και για την πορεία των εισπράξεων από τον Ενιαίο Φόρο ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Παρουσιάζοντας σήμερα, Παρασκευή, τα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απεκάλυψε πως μέχρι χθες Πέμπτη, οι επικυρωμένες αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων ανήλθαν στις 73.878.

Όπως ανέφερε, το ύψος των ρυθμισμένων υποχρεώσεων ανέρχεται περίπου στα 850 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις έναντι ρυθμισμένων υποχρεώσεων περίπου στα 34 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στόχος ήταν κυβέρνησης ήταν να υπαχθούν αρχικά προς ρύθμιση οφειλές ύψους 2 δισ. ευρώ. Καθώς η ευνοϊκή ρύθμιση εκπνέει στα τέλη Μαρτίου 2015 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά πως ο εν λόγω στόχος θα επιτευχθεί.

Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε πως εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκλήθηκε για το εύρος εφαρμογής του νέου πλαισίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών τα φορολογικά έσοδα από το φόρο εισοδήματος σημείωσαν μια υστέρηση, ωστόσο η αβεβαιότητα αυτή άρθηκε με την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου.

Αλλά και σχετικά με τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως κινούνται εντός στόχων, καθώς κατά τους 3 πρώτους μήνες είσπραξής του, αυτές ανήλθαν περίπου στα 1,5 δισ. ευρώ, όταν τα συνολικά έσοδα που αναμένονται από το φόρο είναι 2,65 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου