ΜΠΑΣΚΕΤ

Για το «δικαίωμα» στην παραμονή

για-το-δικαίωμα-στην-παραμονή-25976

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

«Δεν μας θέλουν, αλλά εμείς θέλουμε και μπορούμε»… Κάπως έτσι σκέφτονται στον Ολυμπιακό Βόλου, και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ δείχνει αποφασισμένη να παλέψει κόντρα σε όλους για να κερδίσει την παραμονή της στην Α1 Κατηγορία. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στο κλειστό του ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, με σύμμαχο τον κόσμο, αγωνίζεται με τις Εσπερίδες Καλλιθέας στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα πλέι άουτ, κι ενώ η σειρά είναι στο 2-1 για την αθηναϊκή ομάδα και η παραμονή κρίνεται στις 3 νίκες, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 2-2 και να διεκδικήσει τη συνέχειά του στην Α1 την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός Β. η μόνη επαρχιακή ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και έχει τρεις ευρωπαϊκές παρουσίες, δεν έχει την αντιμετώπιση που της αρμόζει… και θέλει σήμερα στο παρκέ του ΕΑΚ να δώσει αγωνιστικές απαντήσεις κερδίζοντας τις Εσπερίδες… που ήταν δυο φορές πρωταθλήτριες (2006 και 2008).

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα από τις Εσπερίδες 52-42 (Δεκάλεπτα: 10-10, 20-21, 37-31, 52-42), ενώ στον Βόλο, σε ένα συγκλονιστικό ματς με την Άννα Ταντουρόφσκα να πετυχαίνει 22 πόντους (4 τρ.), κέρδισε 72-71 μετά από παράταση (17-13, 31-36, 45-53, 64-64 (κ.α.), 72-71 (παρ.).

Την περασμένη Τετάρτη ο Ολυμπιακός έχασε με εχθρική διαιτησία 81-56 (22-7, 42-24, 62-39, 81-56), ενώ σήμερα θέλει να κάνει το 2-2, για να έχει το δικαίωμα και την ευκαιρία την άλλη Τετάρτη 9/5 στην Αθήνα… κόντρα σε όλα να κάνει την ανατροπή και να πετύχει την παραμονή… με «οδηγό» και την ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να φανεί άξιος εκπρόσωπος της Μαγνησίας αλλά και της ελληνικής επαρχίας (υπάρχει και η Νίκη Λευκάδας) στη μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ σε ένα πρωτάθλημα (Αθήνας-Θεσσαλονίκης), έχοντας μια παράδοση… αφού σαράντα χρόνια πριν, το 1978 η Βολιώτικη γυναικεία ομάδα μπάσκετ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδος που της έδωσε το δικαίωμα να παίξει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Ελιζούρ, ενώ έχει να επιδείξει κι άλλες διακρίσεις με μια πολυετή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και την είσοδό της στους 16 του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Ρονκέτι (1994), τη συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου (1997) κι ακόμη τίτλους στην Α2.

Με αμφίβολη τη Νίκη Ζέρβα, που στο προηγούμενο ματς έκανε και χρέη προπονητή, και απούσα την Ελένη Ζήτη, στη διάθεση του Μιχάλη Καπουρνιώτη -που την Τετάρτη αποβλήθηκε άδικα- διαθέσιμες είναι οι: Εύη Κυριατζίδου, Άννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κιάρα Αντριους, Σέρι Ουίλιαμς, Νίκη Ζέρβα, Ευγενία Κωτούλα, Ευτυχία Δεληγιάννη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Αναστασία Γαλιατσάτου, Σταματία Διαμαντοπούλου, Νένα Παγκαλίδου, Ιωάννα Τότση, Χαρά Ντελή και Ιωάννα Αρτεμισίου, η οποία στο προηγούμενο ματς πέτυχε και το πρώτο της καλάθι στην Α1.

«Δυναμικό το παρών του κόσμου»

Για τον σημερινό αγώνα στις 13.00 στο κλειστό του ΕΑΚ, με τη νίκη να είναι μονόδρομος, η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό «παρών». Αναλυτικά: «Κυριακή στις 13.00 στο ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί ο καθοριστικός αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου με τις Εσπερίδες Καλλιθέας, για τα πλέι άουτ της Α1 Εθνικής Γυναικών. Η ομάδα μας παρότι έχασε τον πρώτο αγώνα, θέλει να ισοφαρίσει τη σειρά και να διεκδικήσει σε τρίτο αγώνα τις ελπίδες που της αναλογούν, για την παραμονή στη κατηγορία. Για τα τεκταινόμενα όλης της χρονιάς, αλλά και τις αιτίες της ήττας του πρώτου αγώνα με τις Εσπερίδες στην Καλλιθέα, θα τοποθετηθούμε επίσημα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ανεξάρτητα της έκβασης τους.

Στη προσπάθεια που θα καταβάλλουν αθλήτριες, προπονητές και Διοικούσα Επιτροπή, είναι επιβεβλημένη η παρουσία των φιλάθλων μας, ο κόσμος μας είναι η κινητήριος δύναμη, το χειροκρότημα του και οι ιαχές του είναι αυτά που δίνουν δύναμη σε όλους όσοι είμαστε δίπλα της για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού του Βόλου μας θα κατανοήσουν τη κρισιμότητα του αγώνα και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Στον αγώνα στην Καλλιθέα δεν αγωνίστηκε η Ζέρβα, ενώ τραυματίστηκε στο τέλος του β’ δεκαλέπτου η Δεληγιάννη, η οποία μεταφέρθηκε με μέριμνα του συλλόγου μας και τη συνοδεία του φυσιοθεραπευτή μας Κώστα Καΐδη στο εφημερεύον νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου της τοποθετηθήκαν οκτώ ράμματα εσωτερικά της κάτω γνάθου και δύο εξωτερικά. Θλιβερό γεγονός η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από το γηπεδούχο σωματείο και τους ιθύνοντες του αγώνα (διαιτητές-κομισάριο), αφού μετά την παρέλευση μιας και πλέον ώρας αναγκαστήκαμε, ως υπεύθυνοι της αποστολής, να βρούμε μόνοι μας τρόπο για τη μεταφορά της αθλήτριας στο νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά οι παίκτριες που θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή μας, Μιχάλη Καπουρνιώτη, γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα και θα αγωνιστούν για το αποτέλεσμα, που θα μας δώσει δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης του στόχου της παραμονής.

Στον αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ και 3 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών, ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διάρκειας . Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας Gold θα εισέρχονται από την ίδια είσοδο, αλλά θα ακολουθούν τις υποδείξεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο, γι’ αυτούς, χώρο».

Play offs και Play Out

Στο άλλο ζευγάρι των πλέι άουτ ο Πρωτέας Βούλας κέρδισε παραμονή στην Α1 αφού έκανε από την Τετάρτη το 3-0 κερδίζοντας 88-55 τον Παναθλητικό, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να υποβιβάζεται στην Α2.

Όσον αφορά τα Play offs, ο αήττητος ο Ολυμπιακός Πειραιά νίκησε με 86-37 τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος, και ο Φάρος Κερατσινίου προηγείται 2-1 στις νίκες του Πανιωνίου.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των Play Out

6/5/2018: ΕΑΚ Βόλου 13.00 Ολυμπιακός Β.-Εσπερίδες Τζίμα-Τζιοπάνος Ν. (Αχ.Τσιργούλας)

9/5/2018: Εσπέρου 18.00 Εσπερίδες-Ολυμπιακός Β. Ρίζος-Καρπάνος (Τζουβάρας)

Και στα Play offs

6/5/2018: N. Σμύρνης 14.00 Πανιώνιος-Φάρος Μπούκας-Στρέμπας (Πόθου)

9/5: Π. Νικολαϊδης 19.30 Φάρος-Πανιώνιος Πόντας-Ορφανός Ι. (Άκελ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου