ΜΠΑΣΚΕΤ

«Θα έρθουν και καλύτερα πράγματα»

θα-έρθουν-και-καλύτερα-πράγματα-175311

Για τη νέα χρονιά και όχι μόνο μίλησε ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, δίνοντας παράλληλα τις δικές ευχές του ενώ έκανε και μία σύντομη ανασκόπηση της τριετούς επιτυχημένης πορείας της διοίκησης του τμήματος. Αναλυτικά όσα σχολίασε φιλοξενούμενος στον “Βόλος 98.6 FM”:

«Το 2017 ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα μας. Πραγματοποιήθηκε ο στόχος που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα. Πέρα από αυτό οι ακαδημίες πραγματοποιούν μια πάρα πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών αλλά και ως αγωνιστικά τμήματα. Η ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και κάνει μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα αυτό. Θεωρώ λοιπόν ότι το 2017 ξεκίνησε και κλείνει με τον πιο ωραίο τρόπο για την ομάδα μας σε όλα τα επίπεδα».

Για τις αρμοδιότητες των μελών της Δ.Ε.: «Ένας κούκος δεν φέρνει ποτέ την άνοιξη. Εγώ μπορεί να ηγούμαι της προσπάθειας, αλλά όλοι όσοι ασχολούμαστε με το τμήμα έχουμε χημεία μεταξύ μας. Ξέρουμε τι κάνουμε, ο καθένας έχει ξεχωριστό ρόλο στην ομάδα, δουλεύουμε τους ρόλους που μας έχουν ανατεθεί κι έτσι έρχονται και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι προϊόν μιας τρίχρονης προσπάθειας τουλάχιστον, από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι τώρα, και όταν δουλεύεις και είσαι σε μια διαδικασία να αφιερώνεις χρόνο γι’ αυτό που αγαπάς, σίγουρα και τα αποτελέσματα κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα έρχονται. Αυτός είναι νόμος. Θέλει οπωσδήποτε μεράκι και θέλει ν’ αγαπάς αυτό που κάνεις. Εμείς το αγαπάμε και το νιώθουμε κομμάτι της ζωής μας, και θέλω να πιστεύω επειδή είμαι και φιλόδοξο άτομο, ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και καλύτερα πράγματα για την ομάδα μας και γενικότερα για το βολιώτικο μπάσκετ».

Για τη δυναμική του κόσμου: «Ο κόσμος είναι αυτός που μας στηρίζει, η δύναμη της Νίκης Βόλου είναι ο κόσμος της. Ευελπιστώ ότι στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια μας η παρουσία του κόσμου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί πραγματικά η ομάδα το έχει ανάγκη. Τα διάθεση των διαρκείας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η στήριξη του κόσμου ήταν εξαιρετική. Έγινε όμως μια μεγάλη προσπάθεια που την τρέξαμε και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο είναι και αυτή σε ικανοποιητικό επίπεδο. Πριν δυο βδομάδες που παίξαμε στον Φίλιππο η εικόνα ήταν απογοητευτική για μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, με ξεκάθαρο στόχο τον πρωταθλητισμό, μια πολύ καλή ομάδα. Τα εισιτήριά τους κυμαίνονται απ’ όσο μας είπαν και απ’ ό,τι διαπιστώσαμε και μόνοι μας στο μεταξύ μας ντέρμπι, στα 30 με 40. Εμείς με τα εισιτήρια είμαστε πολύ πιο πάνω και όλα αυτά έχουν να κάνουν ότι ο κόσμος ενδεχομένως αναγνωρίζει την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, αναγνωρίζει ότι κάτι γίνεται στο τμήμα μπάσκετ».

Για το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου: «Μια ομάδα σαν τη Νίκη Βόλου που κουβαλάει μαζί της μια κουλτούρα, είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και δεν θα μπορούσε η παρουσία της να ήταν μόνο εντός παρκέ. Η Διοικούσα Επιτροπή φέτος έχει φροντίσει και παράγει και κοινωνικό έργο. Αυτό έχει να κάνει με παρουσία της ομάδα σε κάποια ιδρύματα, για παράδειγμα πριν μια εβδομάδα επισκεφτήκαμε το Γηροκομείο που ήταν μια άκρως συγκινητική στιγμή. Αυτά βγάζουν ένα προφίλ της Νίκης Βόλου κοινωνικό πέρα από το αγωνιστικό. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μίγμα που κάνουν τη Νίκη Βόλου όχι απλά ένα αθλητικό σωματείο αλλά κάτι μεγαλύτερο. Και αυτό το μεγαλύτερο έχει τη δυνατότητα με την παρουσία του κόσμου, όταν αγκαλιαστεί ακόμα περισσότερο να γίνει ακόμα μεγαλύτερο».

Για τα… όνειρα του: «Καθόμουν στην προπόνηση της ομάδας και έβλεπα την κερκίδα μια μεγάλη κερκίδα σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο της Νέας Ιωνίας. Κι έλεγα «Παναγίτσα μου να μας αξιώσει κάποια στιγμή ο Θεός να παίξουμε σε μια υψηλή κατηγορία, και όλο αυτό το γήπεδο να είναι γεμάτο με κόσμο, 2.000 κόσμο και να έρχονται εδώ ομάδες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ όπως κάποτε είχε συμβεί με την ομάδα μας». Είναι μια φιλοδοξία, είναι κάτι που θα το ήθελα να το ζήσουμε, είναι ωραίο πράγμα να ονειρεύεσαι και στον αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα. Ποτέ δεν ξέρεις κάποια στιγμή μπορεί και να συμβεί. Αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί θα λέμε ότι εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο της ομάδας. Τόσο απλά τόσο ρομαντικά».

Για τις υποχρεώσεις της τρέχουσας εβδομάδας: «Εχουμε δύο ταξίδια. Το ένα ταξίδι είναι με τις ακαδημίες. Θα φύγουμε Πέμπτη πρωί ένα πούλμαν με 50 άτομα παίκτες και συνοδοί, θα πάμε να παίξουμε δύο φιλικά στην Αθήνα. Τα τμήματα είναι το παιδικό και το μίνι και το βράδυ θα κλείσει το ταξίδι μας παρακολουθώντας το ματς Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές στο πλαίσιο της Euroleague. Θεωρώ ότι θα χαραχτεί αυτό το ταξίδι βαθιά στη μνήμη των παιδιών αλλά και των συνοδών. Φαντάζεσαι με τι χαρά θα φύγουν τα παιδιά από εκεί; Το δεύτερο ταξίδι είναι η ομάδα μας που ταξιδεύει στην Πρέβεζα όπου θα αγωνιστούμε με την Νικόπολη. Μια ομάδα με την οποία ισοβαθμούμε. Η αποστολή θα φύγει από το Σάββατο, έχουμε κλείσει ξενοδοχείο, παίζουμε την Κυριακή και είναι ένα παιχνίδι κομβικό, πολύ σημαντικό. Αν η ομάδα μας το κερδίσει μπορεί να επαναπροσδιορίσει και τους στόχους της για την κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου