ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρίνουν τον τελικό ΟΑΚΑ και Αλεξάνδρειο

κρίνουν-τον-τελικό-οακα-και-αλεξάνδρε-248471

Σήμερα το βράδυ θα γίνει γνωστό το ζευγάρι του φετινού τελικού του Κυπέλλου στο μπάσκετ, μετά τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών σε ΟΑΚΑ και Αλεξάνδρειο. Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο γήπεδο «Δύο Αοράκια», στις 17 Φλεβάρη 2018.

Στον πρώτο ημιτελικό (16.00 – ΕΡΤ1), ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην κοινή τους έδρα, αλλά με γηπεδούχο την πρώτη, με φόντο τη διεκδίκηση της πρώτης διάκρισης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι «πράσινοι» είναι το φαβορί της αναμέτρησης, στοχεύοντας στην 7η συνεχόμενη παρουσία τους σε τελικό Κυπέλλου, όπου φτάνουν ανελλιπώς από το 2012, και 24η συνολικά. Από την άλλη η ΑΕΚ, που μέχρι τώρα έχει προβληματίσει με την αγωνιστική της εικόνα, με όπλο τον κόσμο της ψάχνει τη σπουδαία έκπληξη και την επιστροφή σε τελικό μετά από 16 χρόνια (2001).

Στο Αλεξάνδρειο (18.30 – ΕΡΤ1), Αρης και Ολυμπιακός αναμετρώνται για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μέρες στο ίδιο γήπεδο. Ο αγώνας του πρωταθλήματος είχε βρει άνετους νικητές τους «ερυθρόλευκους» (80-55), ο σημερινός όμως, όντας άλλωστε νοκ άουτ, έχει ορισμένα «ειδικά» χαρακτηριστικά που καθιστούν απρόβλεπτη την έκβασή του. Κατά τ’ άλλα ο Ολυμπιακός είναι και πάλι το φαβορί, την ώρα που οι γηπεδούχοι στοχεύουν να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου