ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίσσας: «Συνεχίζουμε με υπερηφάνεια»

μίσσας-συνεχίζουμε-με-υπερηφάνεια-317321

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η εθνική στην πρώτη φάση, μέχρι την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στην οκτάδα αναφέρθηκε ο Κώστας Μίσσας στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας. «Συνεχίζουμε με υπερηφάνεια, αλλά και ηρεμία» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ενόψει της συνέχειας, την ερχόμενη Τετάρτη (13/9). «Ήταν ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Προετοιμαστήκαμε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το κλειδί ήταν η άμυνα και τα ριμπάουντ. Η Λιθουανία είχε μόλις έξι επιθετικά. Στην επίθεση χτυπήσαμε με πικ εν ρολ, είχαμε ηρεμία και πάνω από όλα το πιστέψαμε. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, στο γκρουπ δεν παίξαμε τόσο καλά, αλλά κερδίσαμε και πάμε για το δεύτερο νοκ άουτ. Συνεχίζουμε με υπερηφάνεια, αλλά με ηρεμία και γνωρίζοντας ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε ο Κώστας Μίσσας.

Για τα υποτιμητικά σχόλια για τον ίδιο από τους Λιθουανούς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Είμαι υπερήφανος που ήμουν προπονητής στις γυναίκες. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι να μην ξέρουν την πορεία μου, στις ομάδες της Α1 ή με τις μικρές εθνικές ομάδες. Ίσως μετά τη νίκη αυτή να πρέπει να αρχίσουν να διαβάζουν ιστορία».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιθουανίας, Νταΐνιους Αντομάιτις ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό: «Ως προπονητής, οφείλω να πάρω την ευθύνη για το γεγονός πως δεν κατάφερα να κρατήσω τους παίκτες μου απερίσπαστους από όλα όσα ακούγονταν. Μιλήσαμε, επαναλάβαμε ότι είναι μία έμπειρη ομάδα που ξέρει να παίζει τέτοιου είδους ματς. Ωστόσο, κάναμε πολλά λάθη σε άμυνα κι επίθεση. Επαναλήφθηκε το σενάριο του αγώνα με τη Γεωργία.

Οφείλω να πάρω την ευθύνη, γιατί όλοι όσοι βρίσκονταν γύρω από την ομάδα έβγαλαν πολλές κραυγές και έδωσαν περισσότερο κίνητρο στους Έλληνες. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν από τους παίκτες μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου