ΜΠΑΣΚΕΤ

Με Σερβία σήμερα η Εθνική

με-σερβία-σήμερα-η-εθνική-359247

Τη Σερβία αντιμετωπίζει απόψε στις 10μ.μ. (ΕΡΤ1) η εθνική ομάδα μπάσκετ, συνεχίζοντας την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ, μετά το τουρνουά της Πάτρας. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, που χθες το βράδυ αντιμετώπισαν το Μαυροβούνιο, θα κοντραριστούν σήμερα με τους Σέρβους, με τον προπονητή Σάσα Τζόρτζεβιτς να χαρακτηρίζει ως φαβορί την Ελλάδα λόγω Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η επίσημη αγαπημένη συνεχίζει την προετοιμασία ενόψει Ευρωμπάσκετ (31/8-17/9) και μετά απ’ την Πάτρα βρίσκεται στο Βελιγράδι για το Trofej Beograda στη Hala Aleksandar Nikolic, με τη συμμετοχή της οικοδέσποινας Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Στη σερβική πρωτεύουσα θα ’ναι και το τρόπαιο της τελικής φάσης, το οποίο έχει αρχίσει -απ’ τη Λετονία (Ρίγα) στις αρχές Απριλίου- περιοδεία στις 24 συμμετέχουσες χώρες. Η Ελλάδα (Αθήνα) αναμένεται να ’ναι ο προτελευταίος σταθμός πριν απ’ την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), όπου θα παραμείνει μέχρι μία χώρα να το κάνει δικό της.

Τζόρτζεβιτς: «Φαβορί η Ελλάδα»

Στα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Ευρωμπάσκετ συγκαταλέγεται η Ελλάδα, κυρίως λόγω της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από ‘κει και πέρα, ο προπονητής της Σερβίας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, με τους Ραντούλιτσα και Νέντοβιτς να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το τουρνουά του Βελιγραδίου.

«Αισθανόμαστε πολύ κοντά μας και τις δύο χώρες, ειδικά το Μαυροβούνιο. Αυτό θα φανεί και στην κερκίδα στα μεταξύ μας παιχνίδια. Το Μαυροβούνιο βελτιώνεται συνεχώς και γρήγορα, έχοντας ποιότητα, ενώ η Ελλάδα είναι από τα φαβορί του Ευρωμπάσκετ. Κυρίως λόγω του ταλέντου του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι από τους καλύτερους παίκτες του Ευρωμπάσκετ», δήλωσε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και πρόσθεσε αναφορικά με τους τραυματίες:

«Ο Ραντούλιτσα δεν έχει προπονηθεί ακόμα και θα δούμε αν θα γυμναστεί σήμερα (11/8), καθώς έχει πρόβλημα στο γόνατο. Από την άλλη, μετά το τουρνουά ο Νέντοβιτς θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική στον ώμο, για να δούμε αν μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Πάντως, θα τον περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλοι οι παίκτες θα ταξιδέψουν στο Αμβούργο και μετά στην Ελλάδα. Πιστεύω πως μετά από αυτά τα παιχνίδια θα ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά σίγουρα θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην ομάδα. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κάποια νέα επιθετικά πλάνα».

Ανοδος και δεύτερη

στην Ευρώπη η Εθνική

Την… ανιούσα πήρε η εθνική μας ομάδα στα power rankings της Ευρώπης. Σύμφωνα με τη λίστα που ανακοινώθηκε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε στη δεύτερη θέση, με την Ισπανία να παραμένει πρώτη και τη Σερβία να πέφτει στην τρίτη.

Αναλυτικά οι δέκα πρώτες χώρες:

1. Ισπανία

2. Ελλάδα

3. Σερβία

4. Κροατία

5. Λιθουανία

6. Σλοβενία

7. Γαλλία

8. Τουρκία

9. Γεωργία

10. Ιταλία

Συνεχίζει χωρίς

Ζούμπτσιτς η Κροατία

Η Κροατία επέστρεψε στη βάση της κι ο Τόμισλαβ Ζούμπτσιτς… σπίτι του, αφού ενημερώθηκε πως δε συνεχίζει άλλο ενόψει EuroBasket (31/8-17/9).

Ο 27χρονος σέντερ της τουρκικής Τράμπζονσπορ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρόσφατο τουρνουά στην Ορλεάνη της Γαλλίας και πλέον ούτε πρόκειται. Ο Άτσο Πέτροβιτς δεν τον υπολογίζει περισσότερο και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια στις προπονήσεις.

Οι υπόλοιποι 13 παίκτες (Ούκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Σίμον, Σάριτς, Πλάνινιτς, Μαύρα, Πόποβιτς, Κρούσλιν, Τόμας, Μπέντερ, Ζόριτς, Ράμλιακ & Μπούβα) προετοιμάζονται για τα επόμενα δυνατά φιλικά με τη Σλοβενία και την Ουκρανία στην Οπατία (12-14/8).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου