ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος Μπουρούσης και Τζέιμς

τέλος-μπουρούσης-και-τζέιμς-405828

Αντίθετα, στα πράσινα ντύθηκε και πάλι ο Ιαν Βουγιούκας.

Όπως αναμενόταν -μετά την έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα- Γιάννης Μπουρούσης και ΠΑΟ έλυσαν τη συνεργασία τους μετά από ένα χρόνο κοινής πορείας. Μία απόφαση που πάρθηκε από κοινού και μέσα σε άριστο κλίμα, όπως αυτό αποτυπώνεται και από τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξε ο Έλληνας σέντερ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο «αντίο».

Ο «Μπουρού» αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι -μετά από μια χρονιά που είχε αναδειχθεί κορυφαίος σέντερ στην Ευρωλίγκα ως παίκτης της Μπασκόνια- και κατάφερε στο τέλος της σεζόν να βάλει τη «σφραγίδα» του στην κατάκτηση του νταμπλ, όντας κομβικός στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Σε 33 ευρωπαϊκά ματς με τα πράσινα, ο 34χρονος άσος είχε κατά μέσο όρο 7.8 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα μέτρησε ανά παιχνίδι 10.6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.

Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Μπουρούση. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού ευχαριστεί τον Γιάννη για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Δήλωση Γιάννη Μπουρούση: «Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να με φέρει στον Παναθηναϊκό και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε στη διάρκεια όλης της χρονιάς, ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Θεωρώ ότι με την κατάκτηση του νταμπλ, τον δικαίωσα και για την επιλογή και για τη στήριξή του.

Όταν δώσαμε τα χέρια, πέρυσι, τού υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή. Έχοντας κάνει πράξη την υπόσχεση μου, νιώθω την ανάγκη πλέον να αναζητήσω νέες προκλήσεις στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ την οικογένεια Γιαννακόπουλου και προσωπικά τον Δημήτρη για την τιμή που μου έκανε, όπως φυσικά και όλη την ομάδα για όσα ζήσαμε σε μια δύσκολη χρονιά.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημά του, και παράλληλα να του ζητήσω να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα που του έχει προσφέρει τόσες χαρές».

Οι Σανς ανακοίνωσαν Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς θα συνεχίσει και επίσημα την καριέρα του στο ΝΒΑ, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης οι Φοίνιξ Σανς ανακοίνωσαν την απόκτησή του. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού εξασφάλισε εγγυημένο συμβόλαιο από τους Σανς, με τον 27χρονο γκαρντ, που φεύγει από τον Παναθηναϊκό έχοντας κατακτήσει το νταμπλ (σ.σ. πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας που αποτελούν και τους μοναδικούς τίτλους του στην ευρωπαϊκή του καριέρα). Ο Τζέιμς ανέβασε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που υπογράφει το συμβόλαιο με τους Σανς, αναφέροντας τα εξής: «Έτοιμος για το νέο μου ταξίδι στους Σανς. Ευλογημένος και ταπεινός με αυτή την ευκαιρία».

Ο 27χρονος, ο οποίος το 2014 πήρε μία πρώτη… γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, ενώ εκτόξευσε τις μετοχές του το διάστημα 2015-16, όταν και οδήγησε μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση τους Βάσκους στο φάιναλ φορ της Euroleague, είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα του ήταν η αναζήτηση ενός συμβολαίου στο ΝΒΑ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο Τζέιμς τα είχε βρει σε όλα με τους Σανς και σήμερα, λίγο μετά την αποδέσμευση του Λεάντρο Μπαρμπόσα από τους «ήλιους», η ομάδα του Φοίνιξ έσπευσε να καλύψει το κενό στην περιφέρεια της με τον Μάικ Τζέιμς, επιβεβαιώνοντας τις φήμες.

Ο Τζέιμς είχε… φλερτάρει και στο παρελθόν με τους Σανς, όταν είχε πάρει μέρος με τη φανέλα τους στο Summer League του Las Vegas (σ.σ. το 2015), χωρίς όμως να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας. Ωστόσο, με τις εμφανίσεις του στα παρκέ της Euroleague τα τελευταία δύο χρόνια με Μπασκόνια και Παναθηναϊκό κέρδισε μία θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αποτελώντας το νέο μέλος του ρόστερ των «ήλιων».

Ανακοίνωσε Βουγιούκα

Στον αντίποδα παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα είναι από χθες ο Ίαν Βουγιούκας. Λίγη ώρα μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Μπουρούση, οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 32χρονου σέντερ, ο οποίος θα φορέσει για δεύτερη φορά την φανέλα του τριφυλλιού, μετά το διετές πέρασμά του το 2010-2012.

Ο Βουγιούκας υπέγραψε για 1+1 χρόνια. Τη περσινή σεζόν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, είχε 8.4 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά παιχνίδι στο Eurocup, ενώ στη VTB League «έγραψε» 10.2 πόντους, 4.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου