ΕΛΛΑΔΑ

Βγάζει πρωταθλητή Ελλάδας το ΣΕΦ

βγάζει-πρωταθλητή-ελλάδας-το-σεφ-433295

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ (21:00, COSMOTE Sport 4) στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Basket League, στο οποίο ο νικητής θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Η σειρά των τελικών οδηγήθηκε σε πέμπτο ματς για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και για 12η στην ιστορία της διοργάνωσης. Το ματς είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σπουδαίο και για τους δύο αντιπάλους, που διψούν για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο φέτος, μετά τις ήττες που υπέστη στο Κύπελλο και τον τελικό της Ευρωλίγκας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ανακτήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα και να ανακόψει τους «ερυθρόλευκους» που αναζητούν το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Φέτος οι «αιώνιοι» έχουν ήδη κοντραριστεί εννέα φορές σε Basket League, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να μετρά 5 νίκες και τον Παναθηναϊκό 4, ωστόσο στη σειρά των πλέι οφ κατά κοινή ομολογία οι «πράσινοι» βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, με αποτέλεσμα το αποψινό ματς να είναι αμφίρροπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απογοητευτική τους εμφάνιση στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη είναι πεισμωμένοι και θα στηριχθούν στην βοήθεια του κόσμου. Η κούραση είναι μεγαλύτερη για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έχουν δώσει 12 ματς-φωτιά σε 50 ημέρες.

Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την παραπάνω ενέργεια που δείχνουν να έχουν και να χτυπήσουν στις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Στο ΣΕΦ θα βρεθεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που ζήτησε την τήρηση των μέτρων τάξης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, με εξαίρεση τους γνωστούς τραυματίες του Ολυμπιακού Λοτζέσκι και Χάκετ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Μάνος.

Να σημειωθεί ότι στις 11 προηγούμενες περιπτώσεις που ο πρωταθλητής κρίθηκε σε πέμπτο παιχνίδι ο γηπεδούχος επικράτησε στις δέκα, με μοναδική εξαίρεση το 1999, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 62-53 στο ΣΕΦ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου