ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο δρόμο για την Α1 …η Ασπίδα!

στο-δρόμο-για-την-α1-η-ασπίδα-535102

Τέσσερα βήματα πριν την άνοδο στην Α1, σήμερα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, υποδέχεται για την 19η αγωνιστική της Α2 την Ασπίδα Ξάνθης με στόχο την 18η νίκη ώστε να κόψει πρώτη το νήμα στο πρωτάθλημα και… κερδίζοντας άνοδο στη χρονιά εορτασμού των 80 χρόνων του συλλόγου!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα που ήταν γλυκιά αφού κράτησε τη διαφορά από τον Ηρακλή.

Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ Γυναικών απομένουν 4 αγωνιστικές, και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει 17 νίκες και το σημερινό βήμα στις 12 στο κλειστό του ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα είναι η νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης.

Μετά και το σημερινό ματς, οι αγώνες που έδωσε και θα δώσει ως το τέλος ο Ολυμπιακός είναι: στην 20η αγωνιστική (19/3): Απόλλων Κ.-Ολυμπιακός, στην 21η (2/4): Ολυμπιακός-Πιερικός και στην 22η (9/4): Νέο Ρύσσιο-Ολυμπιακός.

Σήμερα, ο Ολυμπιακός Β. κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης θα έχει κάποιες απουσίες, αφού εκτός από την τραυματία Εύη Κυριατζίδου που θα επανέλθει στην Α1, δεν θα αγωνιστεί και η Κική Δημητριάδου λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων, ενώ η Ελένη Ζήτη είχε πρόβλημα στο γόνατο.

Και σήμερα στη διάθεση του Μιχάλη Καπουρνιώτη είναι οι: Νίκη Ζέρβα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Άννα Ταντουρόφσκα, Νένα Παγκαλίδου, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Δανάη Αγκάνη, Σταματία Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Τότση, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, Κατερίνα Νούλα, Βάλια Χούτα, Χαρά Ντελή και αμφίβολη η Ελένη Ζήτη.

Κάλεσμα …για το χειροκρότημα

Η Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση για το ματς γυναικείας ομάδας με την Ασπίδα Ξάνθης στις 12μ. στο ΕΑΚ καλώντας τον κόσμο να χειροκροτήσει την ομάδα. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο ΕΑΚ Βόλου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ΕΟΚ, η πρωτοπόρος ΟΜΑΔΑ μας αγωνίζεται με τη γυναικεία ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να διατηρήσει το πλεονέκτημα του ενός βαθμού από τον δεύτερο Ηρακλή, ενώ θέλει να συνεχίσει και τις πολύ καλές εμφανίσεις της.

Μετά τη συγκλονιστική εμφάνιση, εντός και εκτός παρκέ, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή, όπου χάθηκε η νίκη για την ομάδα μας από μικρολεπτομέρειες, αλλά επιτεύχθηκε ο ένας εκ των στόχων, να μη χαθεί η διάφορα του πρώτου αγώνα, έμειναν τέσσερα βήματα, 4 ΤΕΛΙΚΟΙ, πριν την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν μαζικά στα κορίτσια, να τα υποδεχτούμε, να τα χειροκροτήσουμε για την αυταπάρνηση που επέδειξαν, δείχνοντας ποσό ΒΟΛΑΡΑ είναι στον αγώνα με τον Ηρακλή, που κατέδειξε πόσο ΟΜΑΔΑ αποτελούν και σ’ αυτό το παιχνίδι, όπως και στα προηγούμενα, και με τον παλμό τους να παροτρύνουν την ομάδα μας, ώστε να φτάσουν σε ακόμη μια νίκη, να γίνουν ο έκτος παίκτης.

Η ομάδα μας τώρα χρειάζεται τη στήριξη των φιλάθλων της περισσότερο από ποτέ, και θεωρούμε ότι αυτό το κατανοούν όλοι οι φίλαθλοί μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική μας ομάδα που θα αγωνισθεί την Κυριακή στο Βόλο με τον Απόλλωνα Λάρισας, για να πάρει ακόμη μια νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στο στόχο της ανόδου. Θα είμαστε εκεί».

Η 19η αγωνιστική

Όλα τα σημερινά ματς της 19ης αγωνιστικής στην Α2 είναι:

Σταυρούπολης 13.30 Σταυρούπολη-Απόλλων Καλαμαριάς Τοκμακίδης-Τεμέλκου (Ανδρίτσος)

Σερρών 14.00 ΑΟ Σερρών-Πιερικός Αρχέλαος Πλατέλα-Παπαδοπούλου Κ. (Γιαβρής)

Νεάπολης Λάρ. 14.00 Ολύμπια Λάρ.-Αναγέννηση Ν.Ρ. Μπάρδας-Καντερές (Βαρνάς)

ΕΑΚ Βόλου 12.00 Ολυμπιακός Β.-Ασπίς Ξ. Χατζηκώστας Κ.-Μποϊτσης (Μόρφης Στ.)

Δ. Κραχτίδης 14.00 Τιτάνες Δράμας-Ηρακλής Χρυσάφης-Χατζημπαλίδης (Λιρίδης)

ΔΑΚ Πυλαίας 13.30 Πυλαία-ΠΑΣ Γιάννινα Γιαννούλης Αναστ.-Κανελλόπουλος (Καυχίτσας)

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός Βόλου 35 (17-1)

2. Ηρακλής 34 (16-2)

3. Απόλλων Καλαμαριάς 31 (13-5)

4. Ολύμπια Λάρισας 30 (12-6)

5. Πυλαία 28 (10-8)

6. Σταυρούπολη 26 (8-10)

7. Πιερικός Αρχέλαος 26 (8-10)

8. Αναγέννηση Ν.Ρ. 24 (6-12)

9. Ασπίδα Ξάνθης 24 (6-12)

10. Τιτάνες Δράμας 23 (5-13)

11. ΠΑΣ Γιάννινα 21 (3-15)

12. Σέρρες 21 (4-13)

(*)Οι Σέρρες έχουν ένα μηδενισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου