ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ και πάντα ντέρμπι στην Α1 ΕΣΚΑΘ

τζάμπολ-και-πάντα-ντέρμπι-στην-α1-εσκαθ-672890

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ξεκινά το Σάββατο το πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ με το πρώτο Τζάμπολ στην Α1 και στην Α2 κατηγορία με πολλές συμμετοχές από ομάδες της Μαγνησίας

Η φετινή Α1 Κατηγορία μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ έχει μάλιστα τοπικά ντέρμπι σε κάθε αγωνιστική, αφού στον 1ο όμιλο συμμετέχουν οκτώ ομάδες από την Μαγνησία σε σύνολο δέκα. Οι ομάδες του 1ου ομίλου είναι οι: Γ.Σ. Βόλου με προπονητή τον Γιώργο Κοσμάτο, Νίκη Βόλου με τον Λάμπρο Πρέκα, Ολυμπιακός Βόλου με τον Φωνη Μαυρομιχάλη, Ανάληψη με τον Γιώργο Βλιώρα, Γ.Σ. Αλμυρού με τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, Α.Ε. Βόλου Διμηνίου με τον Παρι Λόφτη, Ίωνας με Αγη Τζούμα, Νέοι Αθλητές Νίκης με προπονητικό δίδυμο Π.Τύμπα-Κ.Μανωλόπουλο και οι Γ.Σ Νίκαιας και Δίλοφος.

Έτσι σε κάθε αγωνιστική 3 από τα 5 ματς θα είναι μεταξύ ομάδων της Μαγνησίας, ενώ στην 5η… που παίζουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες του Ν. Λάρισας (Δίλοφος – Γ.Σ. Νίκαιας) τα τοπικά ντέρμπι θα είναι 4!

Στο πρώτο τζάμπολ στην Α1 ΕΣΚΑΘ το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Γ.Σ. Νίκαιας, η Ανάληψη θα υποδεχτεί το Δίλοφο, ενώ η Νίκη θα παίξει με την ΑΕΒ Διμηνίου εντός έδρας. Επίσης υπάρχει ματς Ιωνας – Ν.Α. Νίκης και στο τρίτο τοπικό ντέρμπι θα παίξουν Γ.Σ. Αλμυρού – Γ.Σ. Βόλου με το κλασικό Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου να γίνεται στην 4η αγωνιστική, ενώ η πρόβλεψη είναι το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 26/3/2017 ή 2/4/2017. Δε θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια τα σαββατοκύριακα των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Αποκριάς καθώς και το σαββατοκύριακο των Θεοφανίων, καθώς τότε προγραμματίζεται το F4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.

Στην Σαββατιάτικη πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΘ θα γίνουν οι αγώνες:

Κλ.Αλμυρού(18.00) Γ.Σ. Αλμυρού – Γ.Σ. Βόλου (Παργιανόπουλος-Μαριτσούδης)

Κλ.Ν.Ιωνίας (18.00) Νίκη Βόλου – ΑΕΒ Διμηνίου (Τσουμαχίδης-Ι.Μπούγλος)

Κλ. «Β.Παρασκευόπουλος»(18.00) Ιωνας – Ν.Α. Νίκης (Δόλγυρας-Καντερές)

Κλ.ΕΑΚ Βόλου(19.00)Ολυμπιακός Β. – Γ.Σ. Νίκαιας (Καλογερόπουλος-Λελούδας)

Κλ.Ι.Πατάκης(19.30)Δίλοφος – Ανάληψη (Νικολούλης-Κισσας)

Ο 2ος όμιλος

Στον άλλο Όμιλο (Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας), μετέχουν οι ομάδες: Δαναοί Τρικάλων, Ίκαροι Τρικάλων, Α.Ο. Καλαμπάκας, Ήφαιστος Καρδίτσας, Γ.Σ. Σοφάδων, Ολυμπιακός Καρδίτσας, Εθνικός Λάρισας, Αστέρας Λάρισας, Γ.Σ. Αμπελώνα και Γ.Σ. Ελασσόνας

Στην πρώτη αγωνιστική, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, γίνονται οι αγώνες:

Δαναοί Τρικάλων – Ήφαιστος Καρδίτσας

Α.Ο. Καλαμπάκας – Εθνικός Λάρισας

Γ.Σ. Σοφάδων – Γ.Σ. Αμπελώνα

Αστέρας Λάρισας – Γ.Σ. Ελασσόνας

Ολυμπιακός Καρδίτσας – Ίκαροι Τρικάλων

Άνοδος για 1 υποβιβασμός για 3

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, αφού μετά το τέλος του πρωταθλήματος οι δυο πρώτες στη βαθμολογία του 1ου ομίλου της Μαγνησίας θα συμμετάσχουν στην β΄ φάση με τα δύο πρώτα σωματεία του άλλου ομίλου και θα αποτελέσουν έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων. Θα ακολουθήσει μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων των τεσσάρων ομάδων και ο πρώτος της βαθμολογίας θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής και θα ανέλθει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Ενώ ο νικητής των αγώνων κατάταξης της τελικής φάσης των 4 ομάδων (2 από κάθε όμιλο) από την ΕΣΚΑΘ θα ανέλθει στην Γ’ Εθνική, όσον αφορά τον υποβιβασμό από την Α1 στην Α2 σίγουρα πέφτουν 3 από τους δυο ομίλους.

Αν από τη Γ’ Εθνική δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της Θεσσαλίας, τότε θα υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία στην Α 2, ήτοι τα δύο (2) τελευταία σωματεία των δύο ομίλων και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των 2 προτελευταίων σωματείων της τελικής κατάταξης…

Αν από τη Γ’ Εθνική υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Θεσσαλίας, τότε θα υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία, ήτοι τα δύο (2) τελευταία των δύο ομίλων της τελικής κατάταξης.

Αν από τη Γ’ Εθνική υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία της Θεσσαλίας, τότε θα υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία στην Α-2, ήτοι τα δύο (2) τελευταία εκάστου ομίλου και το ηττημένο του αγώνα κατάταξης μεταξύ των δύο (2) που θα καταλάβουν την όγδοη θέση στην τελική βαθμολογία.

Όρια ηλικίας

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν κάποια όρια ηλικίας, ενώ κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές. Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12αδα περισσότερους από πέντε (5) παίκτες τριάντα ενός (31) έτους και άνω (γεννηθέντες το 1985 και μεγαλύτεροι).

Επίσης στην 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο (2) αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες 1996 και μικρότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα… με τη διευκρίνηση στην προκήρυξη ότι, εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές, δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών!

Η Α2 ΕΣΚΑΘ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φετινό πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ, με την πρεμιέρα να γίνεται επίσης στις 29/10 και στον ένα όμιλο της Κατηγορίας μετέχουν 10 ομάδες, εκ των οποίων οι πέντε εδρεύουν στη Μαγνησία, (Μεταμόρφωση, BC Volos, Αιολικός, ΓΣ Σκιάθου και Κένταυρος Ζαγοράς) και οι άλλες πέντε στη Λάρισα.

Από την Α2 Κατηγορία θα ανέλθουν στην Α1 ΕΣΚΑΘ τέσσερα (4) σωματεία, ήτοι τα δύο πρώτα του κάθε ομίλου, ενώ θα υποβιβαστούν στην Β΄ΕΣΚΑΘ τρία (3) σωματεία, ήτοι τα τελευταία των δύο ομίλων και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των δύο προτελευταίων εκάστου ομίλου.

Οι πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Α2 είναι:

(29/10)ΕΑΚ Λαρισας (17.30) Φοίβος – BC Volos

(29/10)Κλ. Ν.Ιωνίας (16.00) Αιολικός – Κένταυρος Ζαγοράς

(29/10)Κλ. Ι.Πατάκης (17.30) Νίκαια 2012 – ΑΣ Φαρσάλων

(29/10)Κλ. Β.Παρασκευόπουλος (16.00) Μεταμόρφωση – Μύτικας

Κυριακή (12.30) ΓΣ Σκιάθου – Κεραυνός

Στον 2ο όμιλο μετέχουν οι ομάδες: Μάγοι Τρικάλων – Κρόνος Τρικάλων – Πελασγοί Μεγ. Καλυβίων – Άρης Τρικάλων – Γόμφοι Τρικάλων-Γ.Σ. Φύλλου – Ακαδημία Σπορτ – Σπάρτακος Λάρισας-Φαλώρεια – Γ.Σ. Τυρνάβου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου