ΜΠΑΣΚΕΤ

Κοινός αγιασμός με διαφορετικούς στόχους

κοινός-αγιασμός-με-διαφορετικούς-στό-682572

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τις τελευταίες πινελιές στον κυανόλευκο καμβά πριν από το πρώτο φετινό τζάμπολ της Α1 ΕΣΚΑΘ βάζουν οι προπονητές της Νίκης Βόλου και των Νέων Αθλητών Νίκης, οι οποίοι μαζί με τους καλαθοσφαιριστές τους και παρουσία και της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα κοινό Αγιασμό.

Οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους για το πρωτάθλημα με τη μεν ανδρική ομάδα της Νίκης Βόλου να στοχεύει στην άνοδο, μετά και τη σημαντικότατη ενίσχυση, την ώρα που ο στόχος των Νέων Αθλητών είναι η παραμονή!

Παρόντος και του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιου Φάτση, οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινό Αγιασμό στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε στους στόχους των δύο ομάδων και αφού καλωσόρισε στην οικογένεια της Νίκης Βόλου, τους νεοαποκτηθέντες σχολίασε: «Μία νέα χρονιά αρχίζει για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Η φετινή ομάδα αποτελείται από πολύ έμπειρους και νέους παίκτες, οι οποίοι είναι ελπιδοφόροι. Θεωρούμε πως θα πετύχουμε το φετινό στόχο που είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό και νομίζω πως φέτος έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την υπέρβαση και να ανέβουμε. Οσον αφορά τους Νέους Αθλητές στόχος είναι να παραμείνουν στην κατηγορία και να δοθεί χρόνος σε μικρότερα παιδιά. Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλα τα παιδιά να μην έχουν τραυματισμούς και να επιτευχθούν οι στόχοι. Τέλος θα ήθελα να καλωσορίσω τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα».

Στη συνέχεια ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Λάμπρος Πρέκας, ερωτήθηκε για την πορεία της προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας αναφέροντας: «Εχουμε ακόμη δύο εβδομάδες για να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την έναρξη του πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα η πορεία της προετοιμασίας μας είναι αρκετά καλή. Μέσα από τα φιλικά έχω δει πολλά πράγματα για την ομάδα. Θα δουλεύουμε συνέχεια, γιατί το πρωτάθλημα είναι σε δύο φάσεις. Δεν είναι μόνο ο όμιλος των δέκα ομάδων. Το πρωτάθλημα παίζεται από τον Απρίλιο και μετά επί της ουσίας. Γι’ αυτό κοιτάμε το πρωτάθλημα βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, να μαζεύουμε όλους τους πόντους που θα χρειαστούμε για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση».

Από εκεί και πέρα ο Βολιώτης τεχνικός αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους νεότερους καλαθοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν στην ομάδα: «Τα νέα παιχνίδια έχουν αρχίσει να εγκλιματίζονται. Αποτελούν επένδυση για το μέλλον, έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία, έχουν μεγάλη βοήθεια από τους έμπειρους παίκτες, από τον Μπόγδανο και τον Τσώλη που είναι στην ομάδα. Από το φετινό ρόστερ των 13-14 παικτών οι δέκα είναι κάτω των 24 ετών».

Για το αν η φετινή ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι: «Αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά για μένα σίγουρα το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από πέρσι».

Για το αν υπάρχει ανατροπή στα σχέδια του μετά την αποχώρηση από το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ: «Οχι δεν ανατρέπονται τα σχέδιά μας. Σίγουρα δεν δώσαμε ένα φιλικό όπως υπολογίζαμε στο συγκεκριμένο διάστημα, αν και πριν μερικές μέρες είχαμε κάνει αρκετά δυνατό φιλικό στα Φάρσαλα, όπου τεστάραμε πολλά πράγματα για την ομάδα. Λογικά το Σάββατο θα δώσουμε φιλικό με τον Αμπελώνα, που θεωρείται από τις δυνατές ομάδες του άλλου ομίλου. Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου, προσωπική μου άποψη είναι ότι πεπαλαιωμένος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται. Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι για να γίνεται αυτός ο θεσμός, γιατί επί της ουσίας αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς περισσότερο βγάζει τις ομάδες από τον στόχο της προετοιμασίας παρά τις προσδίδει κάτι».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε το τεχνικό δίδυμο των Νέων Αθλητών Νίκης, με τον Στέφανο Τύμπα να αναφέρει αρχικά: «Να ευχηθούμε καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς και σε εμάς και στην ανδρική ομάδα. Θέλουμε να δέσουμε λίγο ακόμα σαν ομάδα και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ κι αν μπορούμε να σωθούμε κι’ όλας, που είναι ο αντικειμενικός στόχος. Θέλουμε να το καταφέρουμε, χωρίς να τρελαινόμαστε ή να δημιουργούμε αυτοσκοπούς γύρω από αυτό».

Για την εικόνα της ομάδας μέσα από το Κύπελλο και τα φιλικά: «Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, περισσότερο κρατάμε κομμάτια από τους αγώνες, που μας άρεσαν και είναι στο δρόμο, που θέλουμε να παίξουμε. Δηλαδή, γρήγορο μπάσκετ και με πίεση. Δεν καταφέραμε να έχουμε τη διάρκεια και το δουλεύουμε τώρα μέσα από κάποια φιλικά, ώστε να φανεί και στο γήπεδο».

Για το χρόνο που αναμένεται να δοθεί στους μικρούς: «Οι μικροί έχουν μεγαλώσει πλέον κι αυτοί με την έννοια πως έχουν πάρει μια χρονιά εμπειρία παραπάνω και είναι πιο έτοιμοι να βοηθήσουν. Ειδικά 4-5 παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση φέτος και ανάλογα με τα παιχνίδια θα παίξουν κι άλλοι παραπάνω, αλλά σε κάποια παιχνίδια που χρειάζεται να τα πάρουμε θα στραφούμε στην εμπειρία».

Τέλος, ο Κωστής Μανωλόπουλος επεσήμανε: «Καλή χρονιά με υγεία και από εμένα, χωρίς τραυματισμούς ώστε ο στόχος, που είναι τα μικρότερα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες για να παίξουν κάποια στιγμή και στην ανδρική ομάδα της Νίκης. Παράλληλα θέλουμε να έχουμε και μια πολύ καλή πορεία και στο εφηβικό πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου