ΜΠΑΣΚΕΤ

Για το καλύτερο ξεκίνημα

για-το-καλύτερο-ξεκίνημα-688131

Η ώρα για το πρώτο τζάμπολ στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας πλησιάζει και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε ετοιμότητα, αρχίζοντας τους αγώνες του την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις Σέρρες με αντίπαλο τον ΑΟ Σερρών.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά από μια δύσκολη έδρα που πέρσι έχασε ένα σημαντικό ματς (65-59), που στοίχησε και φέτος θέλει εκεί την πρώτη νίκη γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα.

«Οσο πλησιάζουμε στο ξεκίνημα δουλεύουμε πάνω στην τακτική έχοντας μάθει αρκετά για την αντίπαλο που είναι και κακός μας δαίμονας και διαθέτει κάποιες έμπειρες παίκτριες που μπορεί να μας βάλουν δύσκολα, αλλά εμείς έχουμε στόχο το κάλο ξεκίνημα ,το θέλουμε και το μπορούμε», δηλώνει ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, που πιστεύει στις δυνατότητες της δικής του ομάδας εκτιμώντας ότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη: «Εχουμε ένα πρόβλημα με την Ραφαέλα Σουλτάνη που κτύπησε στα πλευρά στο φιλικό με τον Γυμναστικό και θα είναι μαζί μας μόλις το Σάββατο. Η Παγκαλίδου θα αγωνιστεί και πάλι με μάσκα, η Ταντουρόφσκα σιγά – σιγά βρίσκει το ρυθμό της, ενώ περιμένουμε και τη Νίκη Ζέρβα που αν τελικά είναι στην ομάδα αυτόματα ανεβαίνει και ο πήχης και ο στόχος μας για άνοδο θα είναι πιο εφικτός».

Η Νίκη Ζέρβα που τα τελευταία χρόνια είναι από τις κορυφαίες όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το γυναίκειο μπάσκετ θα έχει συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού που έχουν στόχο να την μεταπείσουν για να αγωνιστεί άλλη μια χρονιά και να τερματίσει την καριέρα της με μια ακόμη επιτυχία στον Ολυμπιακό.

Για τις άλλες δυσκολίες του Κυριακάτικου αγώνα ο Μιχάλης Καπουρνιώτης ανέφερε ότι: «Και μόνο το μακρινό ταξίδι σε μια δύσκολη έδρα είναι από μόνο του πρόβλημα αλλά μπορούμε να πάρουμε τη νίκη παρότι είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα. Από τον ΑΟ Σερρών σε σχέση με πέρσι έφυγαν η Μαρία και η Νίκη Χωλοπούλου, αλλά συνεχίζουν οι έμπειρες Μαραγκού, Τόγα, Μπακιρτζίδου, Τζιαμπάζη και θέλουμε να βρούμε τον πιο σωστό τρόπο αντιμετώπισης, ώστε η νίκη να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Πάντως και για τον Α.Ο. Σερρών για το Κυριακάτικο ματς στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 ο προπονητής Κώστας Δώδος έχει αμφίβολες τις Μαραγκού – Μπακιρτζίδου που είναι ακόμη ανέτοιμες.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έχουν παίξει πριν το πρωτάθλημα δύο αγώνες στο κύπελλο και είχαν μια νίκη (69-44 την Ασπίδα Ξάνθης)και μια ήττα από τον Ηρακλή (58-74) στο Βόλο ενώ στην Α2 είναι η μοναδική ομάδα από τη Μαγνησία στην Α2 αφού η Νίκη Βόλου, δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, δηλώνοντας συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Γυναικών 2016-2017 η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη για τον βόρειο όμιλο ενώ την 1η αγωνιστική θα παίξει στις Σέρρες ,στην 2η αγωνιστική θα υποδεχτεί τη Σταυρούπολη, ενώ 3η και 4η έχει εκτός έδρας ματς σε Λάρισα και Δράμα.

Για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού φέτος θα αγωνίζονται οι: Σουλτάνη, Κυριατζίδου, Κοτσιάφτη, Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου, Ζήτη, Δημητριάδου, Ντελή, Παγκαλίδου, Χούτα, Νούλα, Βογιατζάκη, Αγκάνη, Ντόβα, Διαμαντοπούλου, Τότση Αρτεμισίου και Ταντουρόφσκα, ενώ αναμένεται και η τελική απάντηση από την Ζέρβα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου