ΜΠΑΣΚΕΤ

Για την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου

για-την-πρόκριση-στους-16-του-κυπέλλου-698896

Την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών θα επιδιώξει με νίκη σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό του ΕΑΚ ο Ολυμπιακός Βόλου που για την 3η αγωνιστική του θεσμού θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης που θα είναι και αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού θέλουν τη νίκη, που θα τους χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μέτα την πρώτη νίκη στο κύπελλο (69-44 την Ασπίδα Ξάνθης) οι ερυθρόλευκες του Ολυμπιακού Βόλου πέρασαν χωρίς αγώνα στην προηγούμενη αγωνιστική και σήμερα έχουν παιχνίδι με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, ενώ αν ξεπεράσουν και το εμπόδιο του Ηρακλή, στη Β’ φάση, όπου πλέον μπαίνουν και οι ομάδες της Α1 θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και πάλι στο Βόλο τον Πρωτέα Βούλας. Η ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης πέρασε στην 2η αγωνιστική νικηφόρα από τα Γιάννενα επικρατώντας με 66-61 του τοπικού ΠΑΣ και έχει στη σύνθεσή της και την Βολιώτισσα Τσαμπούρη.

Για τον σημερινό αγώνα κυπέλλου στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης έχει περισσότερες λύσεις αλλά την πολύπειρη Νίκη Ζέρβα «θεατή» αφού δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό της. Πάντως η ομάδα κράτησε τον περσινό βασικό κορμό και έχει ενισχυθεί με εμπειρία και ταλέντο, ενώ σήμερα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και η Αννα Ταντουρόφσκα που ήταν και πάλι στην ομάδα στην Α1.

Για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού φέτος θα αγωνίζονται οι Σουλτάνη, Κυριατζίδου, Κοτσιάφτη, Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου, Ζήτη, Δημητριάδου, Ντελή, Παγκαλίδου, Χούτα, Νούλα, Βογιατζάκη, Αγκάνη, Ντόβα, Διαμαντοπούλου, Τότση Αρτεμισίου και Ταντουρόφσκα.

Κάλεσμα της Δ.Ε. μπάσκετ

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου με την οποία καλεί τους φιλάθλους να δώσουν το «παρών» στο παιχνίδι που δίνει η γυναικεία ομάδα υποδέχεται στο ΕΑΚ τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για το Κύπελλο γυναικών.

Αναλυτικά: «Σήμερα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στο ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί ένας αγώνας για τη συνέχεια σε κύπελλο με την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η ομάδα μας μετά το νικηφόρο ξεκίνημα με την Ασπίδα Ξάνθης για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου πέρασε στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα, ενώ η ομάδα του Ηρακλή ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο προπονητής μας Μιχάλης Καπουρνιώτης έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του, πλην της Ζέρβα, ενώ διάχυτη είναι η αισιοδοξία στο στρατόπεδο της ομάδας μας για νίκη – πρόκριση. Υπενθυμίζουμε, ότι η νικήτρια ομάδα θα αγωνισθεί εκ νέου στην έδρα της με τον Πρωτέα Βούλας, ομάδα Α1 Εθνικής κατηγορίας. Για τη νεανική ομάδα μας οι αγώνες του κυπέλλου αποτελούν και φιλικούς αγώνες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα, ενώ οι βλέψεις μας είναι να πάμε και σε αυτόν τον θεσμό όσο μακρύτερα γίνεται.

Η Διοικούσα Επιτροπή καλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν στα κορίτσια και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των αθλητριών ενόψει του μαραθωνίου του πρωταθλήματος, βοηθώντας δε και τη Διοικούσα Επιτροπή στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για τη λειτουργία των ομάδων».

Το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι η μοναδική ομάδα από τη Μαγνησία στην Α2 αφού η Νίκη Βόλου, δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, δηλώνοντας συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Γυναικών 2016-2017 το πρώτο τζάμπολ γίνεται στις 16 Οκτωβρίου και η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη για τον βόρειο όμιλο την 1η αγωνιστική θα παίξει στις Σέρρες με τον ΑΟ Σερρών, ενώ την 2η αγωνιστική θα υποδεχτεί τη Σταυρούπολη, ενώ 3η και 4η έχει εκτός έδρας ματς σε Λάρισα και Δράμα. Ο Ηρακλής που είναι σήμερα αντίπαλος στο κύπελλο, για το πρωτάθλημα θα έρθει στο Βόλο στην 7η αγωνιστική.

Οι αγώνες κυπέλλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών έχει ως εξής:

1ος όμιλος

«Π. Νικολαΐδης», 19.30

Φάρος – Ικαρος Καλλιθέας

Αργυρούδης, Λαζόγκα (Τζουβάρας)

Μελισσίων, 14.30

Μελίσσια – Ελευθερία Μοσχάτου

Ι. Ορφανός, Γαρίνη (Μπεσκάκη)

2ος όμιλος

ΔΑΚ Πυλαίας, 13.30 Πυλαία – Απόλλωνας Καλαμαριάς

Γ. Αγραφιώτης, Λουλουδιάδης (Ν. Παπαδόπουλος)

ΕΑΚ Βόλου, 12.00 Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής

Καρακώστας, Παζόλης (Γ. Μόρφη)

*Στα πιο… ψηλά ο Ολυμπιακός Π. θα αρχίσει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Κύπελλο Γυναικών αντιμετωπίζοντας στους «16» (9 Οκτωβρίου) την ομάδα που θα… επιβιώσει από μια σειρά αγώνων. Ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ. Η διασταύρωση των «αιωνίων» δεν είναι δυνατή ούτε στα προημιτελικά, συνεπώς μπορούν να συναντηθούν μόνο στο Final Four, που θα διεξαχθεί 24 – 26 Μαρτίου σε έδρα που θα ανακοινωθεί.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου