ΜΠΑΣΚΕΤ

Δέκα χρόνια από το θαύμα: Όταν η Ελλάδα «γονάτισε» το NBA

δέκα-χρόνια-από-το-θαύμα-όταν-η-ελλάδα-787660

Ήταν 30 Αυγούστου 2006, η εθνική Ελλάδος επικρατεί εύκολα της Γαλλίας με 73-56 στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ και περνάει στον ημιτελικό, ο οποίος την φέρνει απέναντι στην δυνατότερη, κατά τεκμήριο, ομάδα του κόσμου. Την Αμερική.

Όλοι έχουν ξεγραμμένη την Ελλάδα και κάνουν λόγο για μια ακόμα εύκολη επικράτηση της «Team USA». Όλοι εκτός από τους έλληνες παίκτες.

Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Κακιούζης, Παπαδόπουλους, Ντικούδης, Σχορτσιανίτης, Χατζηβρέττας, Βασιλόπουλος και Ζήσης, άλλα και ο αρχιτέκτονας της ομάδας αυτής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχουν αποφασίσει να μην επιστρέψουν ακόμα στην Ελλάδα. Έχουν βάλει σκοπό να σοκάρουν το πλανήτη!

Και το καταφέρουν. Η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 θα σημάνει ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Η «γαλανόλευκη» επικρατεί με 101-95 των Αμερικάνων, οι οποίοι τότε είχαν στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις πολ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος και Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ενδεικτικό του «θαύματος» που κατάφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι ότι αυτή η ήττα είναι και η τελευταία για τις ΗΠΑ, που παραμένει αήττητη για 10 ολόκληρα χρόνια!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ό Μάικ Σιζέφσκι μετά την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Ρίο αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά σε εκείνο το απόγευμα στη Σαϊτάμα. Ένα απόγευμα που κανένας Έλληνας δεν θα ξέχασει…

Ας θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές…

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου