ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυλαία με καρδιοχτύπι…

αυλαία-με-καρδιοχτύπι-805443

Στο 30ο Ανεπίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ «Φώφη Χριστοφορίδου»

Εναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς στην 30χρονη ιστορία του Ανεπίσημου πρωταθλήματος μπάσκετ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τρίτη το βράδυ όσοι βρέθηκαν στα ανοιχτά γήπεδα του Πολιτιστικού Αλσους «Ανδρέας Βαλαχής» στη Νέα Ιωνία, με την ομάδα Reef Bullet Mostra να επικρατεί στην παράταση με 98-92, σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η αυλαία στο Ανεπίσημο τουρνουά μπάσκετ, που φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της εργάτριας του βολιώτικου μπάσκετ, Φώφης Χριστοφορίδου, έπεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το θέαμα να καθηλώνει τους εκατοντάδες λάτρεις του αθλήματος και όχι μόνο, που είχαν την ευκαιρία από τις 17 Ιουλίου να απολαύσουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Άρωμα γυναίκας στο τουρνουά

Οι συναρπαστικοί αγώνες και οι αμφίρροπες συναντήσεις της πρώτης φάσης, ήρθαν να γιγαντωθούν με τον τελικό των Επίσημων αθλητών το βράδυ της Τρίτης, με την ομάδα Reef Bullet Mostra να επικρατεί στην παράταση με 98-92 απέναντι στο Κονάκι.
Η αναμέτρηση έδειχνε από την αρχή πως θα έκρυβε συγκινήσεις, με το Κονάκι να προηγείται με βραχεία κεφαλή και 21-22 στο α’ δεκάλεπτο και το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 41-41.

Ο Δούκας... και ο Γιώργος Λάππας έκλεψαν τις εντυπώσεις

Στο τέλος της τρίτης περιόδου μπορεί το Κονάκι να πήρε αέρα +7 πόντων, οι τυπικά γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ηγήθηκε της προσπάθειας ο Γιώργος Λάππας, με το Βολιώτη καλαθοσφαιριστή του Χολαργού να σημειώνει τους 9 από τους 14 πόντους της ομάδας του, κλείνοντας με εντυπωσιακά στατιστικά μιας και πέτυχε συνολικά 32π. με 13/13 βολές.

Αναμνηστικές πλακέτες σε διαιτητές και κριτές

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η ομάδα Αλεξίου Titans, όσον αφορά τους Επίσημους αθλητές, ενώ στην κατηγορία των μη επίσημων αθλητών πρώτοι ήταν οι Αχαστοι, δεύτεροι οι Bombers και τρίτοι οι παίκτες της ομάδας Dryland.

Πάλεψαν στα ίσια οι παίκτες από το Κονάκι

Δεκάλεπτα: 21-22, 41-41, 58-65, 84-84, παρ. 98-92
Διαιτητές: (Καρακατσούνης – Μαριτσούδης – Αγαγιώτου)
BULLET: Θ. Παυλόπουλος 8 (2), Λάππας 32(1) 13/13 Β., Χρ. Καλογερόπουλος 8, Κανούλης, Τσαβές 17, Λ. Καλογερόπουλος 1, Μητρουλάς, Ιλτσογλου 11(1), Χ. Παυλόπουλος, Μαυροφώτης 7, Μαραγκουδάκης, Γκαμπέτας 14 (1).
ΚΟΝΑΚΙ: Καραγιώργος, Γιωτόπουλος 6 (2), Τάσσος 19, Συνάνης 1, Ντίκας 4, Μουχάρεμ, Π. Τσώλης 9, Ν. Τσώλης, Πολίτης 29 (2), Σκαμάγκας 4, Γεωργίου 20.

Την τιμητική του είχε ο μέχρι πρότινος καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Παναγιώτης Νάννης, ο οποίος μετά από 18ετή παρουσία κρέμασε τα παπούτσια του και εγκατέλειψε την ενεργό δράση και πλακέτα στη μνήμη της Φώφης Χριστοφορίδου δόθηκε στην οικογένειά της, ενώ τιμήθηκαν και οι συντελεστές, Σύνδεσμοι Διαιτητών και Κριτών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 30ο Ανεπίσημο τουρνουά μπάσκετ διεξήχθη για πρώτη φορά αγώνας επίδειξης γυναικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου