ΛΑΡΙΣΑ

Στη φυλακή δύο ιερείς από τα Φάρσαλα

στη-φυλακή-δύο-ιερείς-από-τα-φάρσαλα-594260

Βαριές «καμπάνες» επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ιερείς από την περιοχή των Φαρσάλων για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου μέσα από τα ποσά που δικαιούνταν ιερείς για τη μισθοδοσία τους.

Στον έναν που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου Φαρσάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση και στον άλλον που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή – είσπραξη από την εφορία Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.

Σημειωτέον ότι η απόφαση για τον δεύτερο κατηγορούμενο ήταν κατά πλειοψηφία και ένας δικαστής είχε την άποψη ότι έπρεπε να αθωωθεί.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο που παρέστη ως ενάγων από τον πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο που είναι τα ποσά τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 (25 Ιουνίου) οπότε και συνελήφθησαν.

Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα προς το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη από τις πράξεις του.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου