ΛΑΡΙΣΑ

Εξαπάτησε τις πρώτες του ξαδέρφες

εξαπάτησε-τις-πρώτες-του-ξαδέρφες-745716

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τις ανησυχίες για μια σίγουρη επένδυση των οικονομιών τους, φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ένας Λαρισαίος που κατάφερε να εξαπατήσει τις πρώτες του ξαδέρφες και να τις αποσπάσει δέκα χιλιάδες ευρώ. Χθες όμως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Η υπόθεση ξεκινάει από τις αρχές της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τότε που οι περισσότεροι πολίτες προσπαθούσαν να βρουν με ποιον τρόπο μπορούν να ασφαλίσουν και γιατί όχι να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 50χρονος κατηγορείτο πως πλησίασε την πρώτη του ξαδέρφη και της μίλησε για «σίγουρες» επενδύσεις των οικονομιών της στο εξωτερικό, λόγω των γνωριμιών του και των κινήσεων του, οι οποίες όμως δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα. Της υποσχέθηκε μάλιστα μεγάλες αποδόσεις. Εκείνη τον πίστεψε και του έδωσε χρήματα. Λίγο αργότερα, πλησίασε και την αδερφή της. Της είπε πως οι επενδύσεις της πρώτης είχαν ευδοκιμήσει και την έπεισε να επενδύσει κι εκείνη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ΄επάγγελμα με συνολική ζημιά άνω των τριάντα χιλιάδων ευρώ και του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών αλλά έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

[Ελευθερία]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου