ΛΑΡΙΣΑ

Κάθειρξη έξι ετών σε 49χρονο που εξαπατούσε ηλικιωμένους

κάθειρξη-έξι-ετών-σε-49χρονο-που-εξαπατο-11061

Κάθειρξη έξι ετών και εννέα μηνών επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 49χρονο ημεδαπό, που κατηγορούνταν για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Το διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάιο του 2016 ο καταδικασθείς εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους πολίτες σε Βόλο, Λάρισα και Γιάννενα με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου.

Φρόντιζε να προσεγγίζει τους ηλικιωμένους-στόχους είτε τηλεφωνικά είτε πλησιάζοντάς τους ενώ εκείνοι περπατούσαν στο δρόμο, και πάντοτε εμφανιζόταν ως γνωστός συγγενικών τους προσώπων.

Μεριμνούσε να συνομιλεί με τους ηλικιωμένους στο σπίτι τους, όπου τους εξηγούσε ότι είχαν επιστροφή φόρου και ότι για την είσπραξή της χρειαζόταν η κατάθεση μίας προκαταβολής στην εφορία.

Ο απατεώνας κατάφερε να πάρει τις υποτιθέμενες προκαταβολές, ισχυριζόμενος ότι υπήρχε πίεση χρόνου. Υποστήριζε ότι η προθεσμία για την επιστροφή του φόρου έληγε και έτσι πετύχαινε να εξαπατήσει τους ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι πείθονταν και έδιναν χρηματικά ποσά που διέθεταν. Τελικά εξαφανιζόταν χωρίς να διευθετείται ποτέ καμία φορολογική υπόθεση.

Ο 49χρονος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα, έδρασε έτσι σε Βόλο, Λάρισα και Γιάννενα.

Τη Δευτέρα δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και εννέα μηνών με αναστολή τριετίας, υπό τον όρο εγγυοδοσίας 1.500 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου