ΛΑΡΙΣΑ

Αναγόρευση του Καθηγητή του Χάρβαρντ George Velmahos σε επίτιμο Διδάκτορα του Π.Θ.

αναγόρευση-του-καθηγητή-του-χάρβαρντ-geo-27987

Eιδική τιμητική εκδήλωση διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τιμήν του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard κ. George Velmahos κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει Προσφώνηση του Καθηγητή George Velmahos από τον Αν. Πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη, Χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη, επίδοση του «επαίνου» προς τον Καθηγητή George Velmahos από τον Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κων/νο Τεπετέ, Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και Επίδοση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης, του Διδακτορικού Διπλώματος και του Επιτηβεννίου από τον Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητή Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου.

Η εκδήλωση θα τελειώσει με ομιλία του τιμωμένου με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές στην Eπείγουσα Xειρουργική» και σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Ο κ. George Velmahos, είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς του εξωτερικού με πολυετή, περισσότερο από 20 έτη, ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στη διδασκαλία, την έρευνα αλλά και την κλινική πράξη της Χειρουργικής. Από το 2004 και μετά ο George Velmahos ανακηρύχθηκε Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard (Professor of Surgery, Harvard Medical School, USA). Είναι επίσης Διευθυντής του Τμήματος Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Massachusetts General Hospital στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει διανύσει μακρά ακαδημαϊκή διαδρομή κατά την οποία έχει παρουσιάσει δραστηριότητα και έργο με παγκόσμια εμβέλεια τιμώντας και αναδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την χώρα μας συνολικά, αποτελώντας έναν από τους αρτιότερους πρεσβευτές της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 (πεντακόσιες) εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολυάριθμων κεφαλαίων σε βιβλία. Διετέλεσε και εξακολουθεί να είναι Reviewer σε περισσότερα από 15 διεθνή περιοδικά Χειρουργικής, μέλος του Editorial Board σε 3 διεθνή περιοδικά καθώς και «Associate Editor» στο περιοδικό «World Journal of Surgery».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου