ΛΑΡΙΣΑ

Πως έπιασε φωτιά το κτίριο της Β ΔΟΥ Λάρισας: Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

πως-έπιασε-φωτιά-το-κτίριο-της-β-δου-λάρ-30911

Δυο ειδικές πραγματογνωμοσύνες, μια τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και μια της ασφαλιστικής εταιρείας του ιδιοκτήτη του κτιρίου, όπου στεγάζονταν η Β ΔΟΥ Λάρισας, και το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δυο μήνες, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Οι δυο πραγματογνωμοσύνες αναμένεται να στηρίξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελικά πορίσματα, τα οποία αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της φωτιάς, από την οποία κινδύνεψε ολόκληρο το κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onlarissa.gr η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτές τις μέρες, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αποκλείεται ο εμπρησμός του κτιρίου από ανθρώπινο χέρι με δόλο.

Οι υπεύθυνοι που χειρίζονται την συγκεκριμένη υπόθεση δεν σταματούν όμως να ερευνούν όλα τα δεδομένα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ωστόσο, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως αποκλείουν τον εμπρησμό, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στο τελικό πόρισμα.

Το ενδιαφέρον λοιπόν στρέφεται στις αιτίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια τόσο μεγάλη καταστροφή, κάτι που για να εκτιμηθεί πλήρως, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνος.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκτίμηση της δεύτερης πραγματογνωμοσύνης, η οποία μένει να δείξει αν θα ταυτίζεται με εκείνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να υπενθυμίσουμε δυο στοιχεία, αρκούντως ενδιαφέροντα, όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση:

Πρώτον, πως μεγάλο τμήμα του αρχείου, το οποίο αποτελούνταν από έγγραφα και το οποίο δεν είχε περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας, βρέθηκε ανέπαφο, και

Δεύτερον, αν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν ήταν άμεση, υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος έκρηξης, λόγω των σωλήνων φυσικού αερίου που υπήρχαν στο ισόγειο του κτιρίου, στα μαγαζιά μαζικής εστίασης.

Εν αναμονή λοιπόν, των τελικών πορισμάτων…

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου