ΛΑΡΙΣΑ

Αγωγή Καραλαριώτου σε Καλογιάννη: Ζητά 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση

αγωγή-καραλαριώτου-σε-καλογιάννη-ζητ-70252

Στα άκρα η αντιπαράθεση στο Δήμο Λαρισαίων μετά την κατάθεση αγωγής σε βάρος του δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη, από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου.

Αφορμή στάθηκαν οι αιχμές που είχε αφήσει ο δήμαρχος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ανοιχτό πόθεν έσχες το 2014 και 2015 για την κ. Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα, Νέα Αρχή» είχε ζητήσει εξηγήσεις και στοιχεία για αυτή την αναφορά του δημάρχου κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος κατηγόρησε την κ. Καραλαριώτου ότι ναρκοθετεί το περιβάλλον στο δημοτικό συμβούλιο, όταν απαιτείται η δέουσα σύγκλιση απόψεων και η συνεργασία προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην πόλη.

Όπως είπε «η κ. Καραλαριώτου παρουσιάζει προσωπικές ανασφάλειες για τις επόμενες εκλογές, και οξύνει το λόγο της κάτι όμως που θα της το καταλογίσουν πολίτες αφού προκαλεί ζημιά στην πόλη».
Όπως τόνισε «απαιτείται συνεργασία, σταθερότητα και διαφάνεια κάτι που δεν επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο» συμπληρώνοντας ότι από τη στιγμή που έχει δεχθεί επιθέσεις από την κ. Καραλαριώτου, είχε δέκα λόγους να προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, αλλά δεν το έκανε γιατί, όπως υπογράμμισε, ξέρει από πολιτική διαδικασία.
Κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είχα και δεν έχω πρόθεση να θίξω και να συκοφαντήσω κανέναν και αυτό θα φανεί και στις δικαστικές αίθουσες».

Επιμένει η Ρένα Καραλαριώτου

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου σε δήλωσή της μετά τη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου επιμένει στην αξίωσή της να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο δήμαρχος Λαρισαίων για τα όσα είπε περί του πόθεν έσχες της στο παρελθόν.

Στην αναλυτική δήλωσή της η κ. Καραλαριώτου αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Καλογιάννης, ενώ είχε την ευκαιρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν βρήκε, ούτε σήμερα, το θάρρος και τη γενναιότητα να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον μου εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντιθέτως, προσπάθησε να πολιτικοποιήσει μια υπόθεση, προσπαθώντας ουσιαστικά να παραβλέψει το γεγονός, πως πέρα από πολιτικά πρόσωπα, όλοι μας, διαθέτουμε μια ταυτότητα που περικλείει την προσωπικότητά μας, την επαγγελματική μας διαδρομή και τις σχέσεις μας με τους πολίτες αυτής της πόλης και όχι μόνο.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να με κατηγορήσει για προσωπική «επίθεση» εναντίον του, αποσιωπώντας τεχνηέντως ότι η αναφορά για ενδεχόμενη διασύνδεση της δημοτικής του αρχής με «επιχειρηματικά συμφέροντα» συμπεριλαμβανόταν στην κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων, η οποία τον καλούσε να εξηγήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν στο Πάρκο των ευχών .

Ο κ. Καλογιάννης προσπαθεί άκομψα να δημιουργήσει τοξικό πολιτικό περιβάλλον γιατί φοβάται την κρίση των Λαρισαίων πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί φοβάται την παράταξη μας και εμένα προσωπικά.
Τα «νέα ήθη και έθιμα» για τα οποία κάνει λόγο ο κ, Καλογιάννης αφορούν την εντύπωσή του πως μπορεί να συκοφαντεί τον πολιτικό του αντίπαλο με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες. Ίσως και αυτό να εμπεριέχεται στο περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν δέχομαι κανέναν ηθικό ή πολιτικό συμψηφισμό ή συμβιβασμό , όπως ενδεχομένως έχει συνηθίσει στο παρελθόν ο κ.Καλογιαννης , όταν προσβάλλεται η προσωπικότητά μου και όταν βάλλεται η αλήθεια. Περιμένω από τον κ. Καλογιάννη την δημόσια συγνώμη του, για μια ακόμη φορά .
Τέλος, όσον αφορά τους Λαρισαίους πολίτες, ας μην τους επικαλείται. Κι αυτό γιατί οποιοσδήποτε Λαρισαίος ή Λαρισαία βρισκόταν στη θέση μου, θα έπραττε το αυτονόητο: θα προσπαθούσε να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του/της.»

[kosmoslarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου