Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στη προκήρυξη του νέου προγράμματος Leader (CLLD/ LEADER) στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα παρεμβαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου ο βουλευτής Λάρισα της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «οι δράσεις του τοπικού προγράμματος περιλαμβάνουν ενίσχυση σε επενδύσεις στη μεταποίηση της αγροτικής και δασικής παραγωγής, στις βιοτεχνίες για είδη μετά την πρώτη μεταποίηση, στον τουρισμό και στην παροχή υπηρεσιών στον αγροτικό πληθυσμό.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή για τη Θεσσαλία, δεν υπάρχει ακόμη καμία προκήρυξη για το τοπικό πρόγραμμα Leader. Καθότι κατά τον σχεδιασμό του υπήρξαν ενημερωτικές ημερίδες και συναντήσεις με το ευρύ κοινό για τις επιμέρους δράσεις από το 2016 ακόμα, πολλοί ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν και επιθυμούν να ενισχυθούν, ειδικά σε δράσεις της μεταποίησης της αγροτικής παραγωγής, ακόμα αναμένουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε), μέσω της οποίας θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

[kosmoslarissa.gr]