ΛΑΡΙΣΑ

Αποχωρεί από την προεδρία της Ένωσης Στρατιωτικών Θεσσαλίας ο Στ. Κουκουράβας

αποχωρεί-από-την-προεδρία-της-ένωσης-σ-91353

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και του μέλους της Διοίκησης της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας γνωστοποίησε με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο ο Στέφανος Κουκουράβας.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Κουκουράβα σε αυτή του την απόφαση είναι, όπως αναφέρει ο ίδιος, ως επί το πλείστον, οι οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Αναλυτικά, στην επιστολή του προς το Δ.Σ. ο κ. Κουκουράβας αναφέρει:

“Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την επιθυμία μου, να τερματίσω τις υπηρεσίες μου οικειοθελώς ως Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας και παράλληλα να αποχωρήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής. Οι λόγοι που με αναγκάζουν να προβώ σε αυτήν την απόφαση είναι ως επί το πλείστο λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, μια απόφαση η οποία είναι οριστική και αμετάκλητη και παρακαλώ όπως γίνει αποδεκτή. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσα να ρισκάρω την οικογένειά μου η οποία με στήριζε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης να ρισκάρω και το μέλλον της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, αφού πλέον δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα μου, λόγω των υποχρεώσεων που σας προανέφερα.

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την Ένωση είχα ένα στόχο, να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα για το συνάδελφο. Πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου γιατί πίστευα σ΄ αυτό που έκανα, ενώ ποτέ μου δεν προσπάθησα να καλύψω κανέναν και για κανένα λόγο. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπω καταστάσεις που με θλίβουν! Προσπάθησα τις όποιες παιδικές ασθένειες παρουσιάστηκαν στην Ένωση να τις θεραπεύσω ως όφειλα, αλλά κατέστη αδύνατο και δεν είμαι άμοιρος ευθυνών. Γνωρίζω ότι για το κάθε τι που θα πράξει ή δεν θα πράξει η Ένωση, την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει ο Πρόεδρος.

Με ειλικρίνεια και σεβασμό προς την Ένωση, την οποία αγάπησα και υπηρέτησα ως εθελοντής -και όχι ως συνδικαλιστής με τα προνόμια, οφίτσια και κορώνες όπως κάποιοι επιτείνονται- επί 6 ολόκληρα έτη, θα ήθελα να αποχωρήσω αναγκαστικά σε αυτήν την φάση, αφού πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου και να δώσω όσα πρέπει, έτσι ώστε να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία του σωματείου, λόγω του ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι η αιτία το σωματείο να έχει μια στάσιμη πορεία, με αποτέλεσμα αυτό να την πάει προς τα πίσω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας και είμαι ευγνώμων που μπόρεσα με την δική σας στήριξη να προεδρεύσω σε αυτήν την τόσο μεγάλη και σημαντική Ένωση που φημίζεται για το ήθος της και το έργο της τόσο σε τοπικό, όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Θεωρώ ύψιστη τιμή για μένα που ανέλαβα μετά τον κ. Νατσιούλα Ηλία και υπηρέτησα την Ένωση από τη θέση του Προέδρου τα τελευταία δύο χρόνια. Την όποια επιτυχία ή αποτυχία αυτής της θητείας, τη θέτω στην κρίση σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη που δείξατε στην προσπάθεια μου αυτή, αλλά και να ζητήσω συγνώμη, αν κάποιους τους έθιξα ή τους έβλαψα άθελά μου. Εκτιμώ ότι θα έρθει λίαν συντόμως, το πλήρωμα του χρόνου, η ώρα που όλοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, θέτοντας σε προτεραιότητα το γενικό συμφέρον από το προσωπικό!!

Βασικό κριτήριο και πρώτιστο μέλημα μου, ήταν και είναι ο συνάδελφος και η επίλυση των κοινών προβλημάτων του κλάδου. Ενδεχομένως, κάποιοι να έχουν άλλες προτεραιότητες, σκιαμαχώντας με το παρελθόν ή προστρέχοντας σε εξέχοντα προβεβλημένα πρόσωπα για την επίλυση των προσωπικών προβλημάτων, σε κάποιους που δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα προβλήματα του χώρου είναι κοινά και όχι ατομικά και ότι με λογική «λαφυραγωγίας» δεν προάγεται το συμφέρον του μέσου συναδέλφου, που είναι μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Θα σας γνωρίσω ότι μόνο ο εθελοντισμός -και όχι συνδικαλισμός κατ’ εμέ- μπορεί να προσφέρει πολλά στο χώρο, ανελίσσοντας μας σαν στελέχη, αφού γίνεται με τόση αγάπη και ανιδιοτέλεια. Για τον ανωτέρω λόγο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία αφορούν στο αμετάθετο αριθμού πέντε (5) μελών εκάστου Δ.Σ και στον υπολογισμό Χρόνου Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας καθώς και λήψη ειδικών αδειών, για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα κάθε Ένωσης. Η συγκεκριμένη ωφελιμιστική συλλογιστική δεν μπορεί να έχει καμία θέση στην προσπάθειά μας και ευτελίζει, υποβαθμίζει και νοθεύει τον χώρο της συλλογικής έκφρασης.

Κλείνοντας, σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο που επιτελεί η Ε.Σ.ΠΕ.Θ εδώ και πολλά έτη στο χώρο της συλλογικής έκφρασης, δίνοντας όλα όσα μπορείτε με βάση τις δυνατότητες σας πάντοτε, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζετε τον εαυτό σας, την οικογένεια σας και γενικότερα τη ζωή σας, τα οποία θα πρέπει να είναι πρώτο σας μέλημα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου