ΛΑΡΙΣΑ

«Πυραμίδα» με παράνομη λήψη συνδρομητικών καναλιών

πυραμίδα-με-παράνομη-λήψη-συνδρομη-135385

Μορφή πυραμίδας σε όλη την Ευρώπη απέκτησε το σύστημα της «τηλεπειρατείας» που στήθηκε μέσω διαδικτύου με το τελευταίο διάστημα να παρατηρείται αύξηση των χρηστών του τηλεοπτικού «πακέτου» στην πόλη της Λάρισας.

Πρόκειται για τον παράνομο διαμοιρασμό δορυφορικού σήματος συνδρομητικών εταιριών – καναλιών, μέσω εξυπηρετητών (servers), που εγκαθίστανται σε άλλα μέρη. Σύμφωνα με τους ειδικούς τεχνικών γνώσεων που μιλάνε στην «Ε» το δίλημμα για τους χρήστες είναι μεγάλο καθώς με λιγότερα χρήματα αποκτούν πρόσβαση σε πολλαπλάσια κανάλια. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις και οι ίδιοι οι χρήστες μετατρέπονται σε έναν κρίκο της παράνομης αυτής αλυσίδας «δίνοντας» το νόμιμο σήμα τους στον παράνομο διανομέα.

Το αντάλλαγμα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η δωρεάν προσφορά ολόκληρου του πακέτου. Πραγματικά κερδισμένοι, σε χρήμα, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγοι. Χαμένοι όμως είναι πολλοί. Πρώτον το κράτος γιατί τα χρήματα αυτά είναι «μαύρα» και διακινούνται χωρίς να αποδίδεται ο ΦΠΑ, δεύτερον οι εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης και φυσικά οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τομέα που βλέπουν τις θέσεις και το μεροκάματό τους, σε βάθος χρόνου, να απειλούνται.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου