ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στην παλαιά εθνική Λάρισας-Βόλου

ξεκινούν-τα-έργα-συντήρησης-στην-παλα-137839

Υπογραφές… έπεσαν σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ώστε να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στη Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου.

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία εργολαβία 1,5 εκατ. ευρώ, όπως και η κατασκευή κόμβων στα προεπιλεγμένα σημεία η οποία θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τη σημερινή εξέλιξη, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, «με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της Εθνικής Οδού 6 της οποίας η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Οι εργασίες διακρίνονται:

Α. σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και

Β. σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές.

Η χρονική διάρκεια του έργου ορίζεται στους 12 μήνες.

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου