ΛΑΡΙΣΑ

Σε λειτουργία η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στη Λάρισα

σε-λειτουργία-η-πρώτη-τοπική-μονάδα-υγ-173629

Σήμερα άρχισε η λειτουργία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) στη Λάρισα που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο.

Οι ΤΟ.Μ.Υ, που ιδρύονται σε όλη τη χώρα, στόχο έχουν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στον πληθυσμό, αποσυμφορίζοντας σημαντικά τα νοσοκομεία.

«Το εγχείρημα είναι μεγάλο και πρόκειται να γίνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Να καταγραφεί πλήρως το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας, εμβόλια που έχουν κάνει, εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή, επιδημιολογικά στοιχεία, που θα τους συνοδεύει σε οποιαδήποτε περίσταση χρειαστεί, είτε νοσηλευτούν, εξεταστούν κλπ. Ο στόχος είναι και μέσω αυτής της καταγραφής οι ΤΟ.Μ.Υ να προάγουν την πρόληψη σε θέματα υγείας» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Νέστορας Αντωνίου, διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ.

Στη Λάρισα μέσα στο 2018 θα λειτουργήσουν 4 ΤΟΜΥ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει συνολικά 9 ΤΟΜΥ στο Νομό.
Στις ΤΟΜΥ θα υπάρχουν παθολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί.
Στoν Αγιο Γεώργιο Λάρισας η πρώτη ΤΟΜΥ λειτουργεί με έναν παθολόγο και πλήρη την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα και μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται η πλήρης στελέχωση με το σύνολο των ιατρών.
Οι πολίτες θα μπορούν να εξετάζονται, να παίρνουν τις συνταγές τους, να λαμβάνουν ολοκληρωμένη φροντίδα για χρόνια νοσήματα, αλλά και ολιστική αντιμετώπιση σε βιοψυχοκοινωνικό πλαίσιο.

Η πρώτη ΤΟΜΥ στη Λάρισα στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Αγ.Γεωργίου και στόχος είναι η λειτουργία του (από τις 8.00 το πρωί) να φτάνει ως τις 20.00 το βράδυ.

Τα επίσημα εγκαίνια αναμένονται σε μία εβδομάδα παρουσία του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Πηγή: ert.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου