ΛΑΡΙΣΑ

Διέρρηξε 18 σπίτια στη Λάρισα σε ένα τρίμηνο

διέρρηξε-18-σπίτια-στη-λάρισα-σε-ένα-τρί-223569

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν συνολικά 18 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στη Λάρισα και συνελήφθη χθες (22-11-2017) το πρωί στην πόλη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένας 33χρονος ημεδαπός, ως δράστης των κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 33χρονος μετέβη με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε πολυκατοικία και διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, ιδιοκτησίας 57χρονης ημεδαπής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε δύο κοσμήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γαντιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματός του βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ένα ασημένιο βραχιόλι, η προέλευση του οποίου ερευνάται.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 11-08-2017 έως χθες 22-11-2017 το πρωί, διέπραξε ακόμη 17 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ισάριθμων ημεδαπών, 16 τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά διάφορα χρυσαφικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος πωλούσε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο ιδιωτικής εταιρείας στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 73 και 59 ετών, εκπρόσωπο και υπάλληλο του ενεχυροδανειστηρίου, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου