ΛΑΡΙΣΑ

Υπάλληλος του Ληξιαρχείου Λάρισας εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

υπάλληλος-του-ληξιαρχείου-λάρισας-ει-245834

Μπορεί να εργάζεται σε ένα τμήμα που έχει άμεση σχέση με την καταγραφή των θανάτων και των γεννήσεων, όμως η ίδια «ξέχασε» να πράξει ό,τι ακριβώς χρειαζόταν και μάλιστα σε περίπτωση που αφορούσε στην ίδια της τη μητέρα.

Υπάλληλος του Τμήματος Ληξιαρχείου του Δήμου Λαρισαίων δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της στο ΙΚΑ, για δέκα συνεχόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η σύνταξη της θανούσας να μπαίνει κανονικά στον λογαριασμό και το ποσό που βγήκε χωρίς λόγο από τα ταμεία του ασφαλιστικού φορέα να ξεπερνάει τις 77 χιλιάδες ευρώ.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, η οποία μετατρέπεται ωστόσο προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το θέμα αποκτά και άλλη διάσταση καθώς υπήρξε διαφωνία στην έκθεση ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών προ τεσσάρων ετών με την απόφαση του Δήμου.

Η υπάλληλος που εργάζεται κανονικά στον Δήμο έως και σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας της ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε το έκανε για τα παιδιά της και υπό το βάρος των οικονομικών αναγκών.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου