Μαζικό και δυναμικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Λάρισα από εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, γυναίκες και νέους από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία.

Με συνθήματα όπως «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω» και «ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ ματώνουν το λαό για την πλουτοκρατία» δίνουν τη δική τους απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες, μέσα από το «αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Τρίτη και συνεχίζονται σήμερα με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία των αγροτών, οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έφτασαν κοντά στο χώρο όπου διεξάγεται το Συνέδριο αλλά δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν, εξαιτίας του αποκλεισμού του από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που κατήγγειλε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Το συλλαλητήριο οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, ενώ συμμετέχουν δεκάδες εργατικά σωματεία και αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, φοιτητών, συνταξιουχικές οργανώσεις και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ χαιρέτησαν ο Κώστας Τζέλας γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας και ο Παναγιώτης Ηλιάδης πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο Τ. Τσιαπλές σημείωσε ότι «έχουν στήσει ένα ακόμα συνέδριο-φιέστα για να εξωραΐσουν τη βάρβαρη πολιτική τους, που εξαθλίωσε μαζικά τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και να μοιράσουν ψεύτικες ελπίδες ότι τελειώνουν τα βάσανά μας και η “ανάπτυξη” που επαγγέλλονται θα είναι δίκαιη, για να υποτάξουν το λαό στα συμφέροντά τους ξανά».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και των αιρετών τους σε Περιφέρεια και δήμους. «Υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε» τόνισε ο Τ. Τσιαπλές προσθέτοντας «είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Ο Κ. Τζέλας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύνολο των πολιτικών της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα, οι οποίες έρχονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, που παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να σώσουμε το βιος μας».
Ο Π. Παναγιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει με τη μόρφωσή μας για να μαζέψει λεφτά για τις επενδύσεις και τους εταίρους. Μας έχουν πάρει τα αυτιά για τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται, για τη στήριξη στη νεολαία, την ώρα που εν έτη 2017 μας κόβουν βιβλία και επιδόματα».