ΛΑΡΙΣΑ

«Επί τάτητος» η πορεία των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

επί-τάτητος-η-πορεία-των-νέων-προγρα-279945

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος υποδέχτηκε την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αντωνοπούλου Ράνια και τους συνεργάτες της προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ενημέρωσε για τα προγράμματα και τις δράσεις της Τ.Α. στον κοινωνικό τομέα, χαρακτηρίζοντας τη νέα κοινωφελή εργασία πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας και ταυτόχρονα επισήμανε πως αποτελεί σημαντική βοήθεια για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια που καταβάλει να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας σε μία πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Ο κ. Κωτσός επεσήμανε τόνισε την άριστη συνεργασία με την κ. Αντωνοπούλου, λέγοντας ότι μακάρι να υπάρχει η ίδια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κεντρικής εξουσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα ζητήματα.

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια Υπουργός επισήμανε ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο, ιδίως τον μακροχρόνια άνεργο που δεν απορροφά ο ιδιωτικός τομέας, προσφέροντας του μία προσωρινή θέση εργασίας, σε μετρήσιμα έργα με όφελος για την τοπική κοινωνία. Ακολούθως όλοι οι Δήμαρχοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος και επέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν, Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης Απόστολος, ο ΔήμαρχοςΤρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος Φώτιος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλάριου Γεώργιος, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Βασιλούδης Χρήστος, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. ΣαρχώσηςΠαναγιώτης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας Αντώνιος, η ΓΓ της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Καραλαργιώτου Ρένα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ κ. Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Κοντοβάς Δημήτριος καθώς και ο υπεύθυνος Τ.Α. της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Σαρρής Ματθαίος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου