ΛΑΡΙΣΑ

Αρχίζει αύριο το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

αρχίζει-αύριο-το-περιφερειακό-συνέδρ-281561

Ξεκινά αύριο Τρίτη το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής περιόδου έως το 2021.

Το Συνέδριο στη Θεσσαλία είναι το τέταρτο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial (Φαρσάλων 182, Λάρισα).
Η κεντρική εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού και θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε θα αναπτυχθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα για αύριο

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει αύριο Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017. Η προσέλευση του κοινού θα γίνει στο διάστημα 16:30-17:00. Θα ακολουθήσει η κήρυξη έναρξης του συνεδρίου στις 17:00-17:15 από τον πρόεδρο Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, Γιώργο Κωτσό και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει στις 17:15-17:45 από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στο διάστημα από τις 18:00-21:00 θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες απογευματινές συνεδρίες.

Η μία θα έχει θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση και ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και το γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις προσκεκλημένων, ενώ συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος.

Η δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (18:00-21:00) θα έχει θέμα «Επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική». Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο πρόεδρος Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος. Επίσης προβλέπονται παρεμβάσεις προσκεκλημένων με συντονιστή τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου