ΛΑΡΙΣΑ

Βράβευση του Προέδρου του Ομίλου ΑΚΜΗ από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

βράβευση-του-προέδρου-του-ομίλου-ακμη-289077

Με αφορμή το μείζον ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, διοργάνωσε πρόσφατα συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, βασισμένη στο έργο του συνθέτη και μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη.

Η συναυλία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας αναφορικά με τη σπουδαιότητα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα ζεστή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ανάμεσα σε άλλα δήλωσε χαρακτηριστικά , «Η δύναμη των πολιτών του κόσμου μπορεί να επαναφέρει τα γλυπτά και πάλι στην Ελλάδα και να δικαιωθεί η ηθική».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες που στηρίζουν τον Πολιτισμό. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος στον οποίο απονεμήθηκε βραβείο για τη σημαντική στήριξή του στην καμπάνια επιστροφής των γλυπτών. Ο κος. Κ. Ροδόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ο πολιτισμός και η παιδεία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και δεσμεύτηκε, ότι τόσο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ όσο και ο ίδιος προσωπικά θα παραμείνουν αρωγοί των δράσεων που αναφέρονται στην προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και απηύθυναν χαιρετισμό σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr | www.facebook.com/iekAKMIedu

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου