ΛΑΡΙΣΑ

Ραγκούσης από τη Λάρισα: «Νέα Κεντροαριστερά με αυτόνομη πορεία»

ραγκούσης-από-τη-λάρισα-νέα-κεντροαρ-290259

Το όραμά του για μια ανεξάρτητη, αυτόνομη και μεγάλη Κεντροαριστερά στην χώρα, περιέγραψε από την Λάρισα ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία της παράταξης Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε την πίστη του στην διαδικασία τονίζοντας παράλληλα ότι «το στοίχημα για την Κεντροαριστερά είναι το πως η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και δεν θα ξαναπτωχεύσει. Αυτό θα συμβεί με μια νέα προοδευτική παράταξη που θα φέρει αλλαγή σε κομματικό και σε πολιτικό επίπεδο». Ο πρώην υπουργός πιστεύει πως αυτό θα συμβεί με ορισμό ορίου εκλογής για τους βουλευτές τα 12 χρόνια και για την υπουργοποίηση τους τα 8 χρόνια. «Αυτό θα φέρει νέες δυνάμεις, νέους πολίτες και νέους πολιτικούς στην χώρα», σημειώνει. Μάλιστα προτείνει αυτό ν θεσπιστεί και να ισχύει αέναα.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η Κεντροαριστερά πρέπει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. «Νέα γενιά και παραγωγικές τάξεις πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Εμείς το πλεόνασμα θα το δίναμε σε παραγωγικές ηλικίες και όχι στους συνταξιούχους», υπογράμμισε.

«Όχι στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ, ναι στην συνεννόηση. Επίσης δεν συγκυβερνούμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να κερδίσουμε την αυτονομία μας και να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση», απάντησε ο πρώην υπουργός για την επόμενη μέρα της παράταξης. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι όλοι οι υποψήφιοι της κούρσας θα πρέπει να είναι παρόντες στην Κεντροαριστερά όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί. «Αν κάποιος αθετήσει τον λόγο του θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία», παρατηρεί.
Για την φυγή των νέων στο εξωτερικό, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω, με προσέλκυση επενδύσεων και φορολογικά κίνητρα.

Στη ερώτηση ότι στην κούρσα της διαδοχής δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα αλλά πρόσωπα που οδήγησαν την χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε «ότι η χώρα χρεοκόπησε στα χέρια μας, αλλά υπήρχε έλλειμμα από προηγούμενες κυβερνήσεις ύψους 35 δις. Μάλιστα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που τότε μιλούσαν για νέο δρόμο στην συνέχεια έφεραν τα επόμενα μνημόνια επιβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Από τα τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κολλήσαμε στα μνημόνια», παρατήρησε.

Αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», που κατηγορεί το τέως υπουργό αλλά και την Κεντροαριστερά ότι εκβιάζει το Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ότι« ο ίδιος πρότεινα Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά σε καμιά δεν εκβίασα κανέναν. Δεν είμαι άνθρωπος του παρασκηνίου και της διαπλοκής», κατέληξε.

Για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τάχθηκε υπέρ του συστήματος «ΖΕΥΣ» με το οποίο έγιναν και οι πρυτανικές εκλογές. Όμως ξεκαθάρισε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα πως θα λάβει κάποιος τους μοναδικούς κωδικούς για να ψηφίσει μέσω συστήματος.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου