ΛΑΡΙΣΑ

Αλαλούμ με τα εμβόλια για την ιλαρά στην Λάρισα. Έξω φρενών γονείς και γιατροί

αλαλούμ-με-τα-εμβόλια-για-την-ιλαρά-στη-299831

Ένα πραγματικό αλαλούμ υπάρχει αναφορικά με τον εμβολιασμό σε μικρά παιδιά για την ιλαρά στον ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα. Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αναφέρουν ότι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ για τη δεύτερη δόση αλλά εκεί δεν τους κάνουν το εμβόλιο με το ισχυρισμό ότι θα πρέπει να είναι σε ηλικία 4-6 ετών.

Εξοργισμένος με την κατάσταση δηλώνει o πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ο οποίος τονίζει ότι «είναι παράλογο αυτό που κάνει ο ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα σχετικά με την δεύτερη δόση του εμβολίου της ιλαρά. Έχουμε τουλάχιστον 30 καταγγελίες γονέων. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο η πρώτη δόση σε κάθε παιδί πρέπει να γίνει έως τους 12 μήνες και το επαναληπτικό το αργότερο τρεις μήνες αργότερα. Αν είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση η επανάληψη πρέπει να γίνει εντός 4 εβδομάδων από την πρώτη δόση», διευκρινίζει.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο ΕΟΠΥΥ στην Λάρισα δεν προχωρά τον επαναληπτικό εμβολιασμό της ιλαράς που βρίσκεται σε έξαρση σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας;

Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο αποκαλύπτεται πως ο κεντρικός φορέας του ΕΟΠΥΥ έχει ενημερωθεί σχετικά προκειμένου να προχωρήσει στο επαναληπτικό εμβολιασμό των παιδιών το αργότερο σε τρεις μήνες από την πρώτη δόση.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου