ΛΑΡΙΣΑ

Εξακριβώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην Λάρισα

εξακριβώθηκε-εγκληματική-οργάνωση-π-308271

Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Ελασσόνα Λάρισας.

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τα μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 73 και 61 ετών, ως κάτοχοι-συνδρομητές τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιηθήκαν για την επικοινωνία με τα υποψηφία θύματα και την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στις 7-12-2016 στην Ελασσόνα, προσποιούμενα τους αστυνομικούς, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν οκτώ ημεδαπούς και να τους αποσπάσουν χρήματα, για δήθεν απεμπλοκή συγγενικών τους προσώπων από τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν με αποτέλεσμα θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό άλλων ατόμων.

Το συνολικό παράνομο όφελος που επιχείρησαν να αποκομίσουν, ανέρχεται στις 140.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε παρόμοια αδικήματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου