ΛΑΡΙΣΑ

Μύλος στα Φάρσαλα με τους ελέγχους σε αγρότες

μύλος-στα-φάρσαλα-με-τους-ελέγχους-σε-α-389218

Ο… κακός χαμός γίνεται στα Φάρσαλα τις τελευταίες ημέρες, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του onlarissa.gr που έφερε στην επιφάνεια νέο έλεγχο που πραγματοποιείται από τις οικονομικές αρχές που έβαλαν και πάλι στο στόχαστρο αγρότες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, οι έρευνες στρέφονται κυρίως σε τρία «μέτωπα»: Πρώτον σε καλλιέργειες φράουλας που αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ προ ετών, δεύτερον σε παραγωγούς που φέρεται για τις ίδιες εκτάσεις να κάνουν διπλές δηλώσεις ζημίας στον ΕΛΓΑ, με διαφορετικά προϊόντα, με στόχο να εισπράξουν διπλές αποζημιώσεις και τρίτον με αγρότες που ελέγχονται για επιστροφές ΦΠΑ (όταν η επιστροφή βρίσκονταν στο 11%), αφού κατά τη διασταύρωση των στοιχείων διαπιστώνονται αρκετές… «αρρυθμίες».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του onlarissa.gr ήδη κάποιοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, η οποία φέρεται να προέρχεται από περιοχή εκτός Λάρισας.

Ήδη σε καφενεία και πλατείες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επαρχίας Φαρσάλων η υπόθεση είναι πρώτο θέμα συζήτησης, με ονόματα αγροτών που φέρονται να εμπλέκονται, να δίνουν και να παίρνουν. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, κάποιοι που θεωρούν πως πλήττονται από αυτή την ακατάσχετη ονοματολογία, έσπευσαν ήδη στους δικηγόρους τους αναζητώντας τρόπους να προστατευθούν από τη δικαιοσύνη!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο Φαρσαλινός αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος ο οποίος εξήγησε: «Δεν μπορεί να δυσφημίζεται συνεχώς από τέτοια φαινόμενα η περιοχή μας από άκρο σε άκρο της χώρας. Πρέπει να διαφυλαχθούν οι νόμιμοι αγρότες και το κράτος να τιμωρήσει παραδειγματικά τους παραβάτες ώστε να μη ξανασυμβεί στο μέλλον».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος που σημειώνει πως «σε καμία περίπτωση δε μας ενοχλεί να μας ελέγχουν για τον ΦΠΑ ή τις αποζημιώσεις. Δεν πρέπει όμως να ρίχνουμε συνολικά στον Καιάδα όλους τους αγρότες και να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Αυτό πλήττει το αγροτικό κίνημα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε και το κίνημα και τους ίδιους τους αγρότες. Επαναλαμβάνω πως επιθυμούμε τον έλεγχο γιατί οι περισσότεροι από τους αγρότες πλέον τηρούν βιβλία εσόδων και άρα δε φοβούνται κανένα έλεγχο» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο νεαρός αγροτοσυνδικαλιστής από τα Φάρσαλα κ. Νίκος Γούσιος τονίζει πως «Όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν μπαταχτσήδες, έτσι συμβαίνει και στους αγρότες. Για μένα πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πηγή: onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου