ΛΑΡΙΣΑ

Πούλησε βρέφος για εμπόριο οργάνων

πούλησε-βρέφος-για-εμπόριο-οργάνων-431156

Αισθάνθηκε την αγκαλιά της μητέρας του μόνο για τρεις μέρες και έκτοτε η τύχη του αγνοείται. Το αγγελούδι, ένα αγοράκι υπηκοότητας βουλγαρικής, που σήμερα θα διένυε τον έβδομο χρόνο της ζωής, εκτιμάται ότι μετά τη γέννησή του δόθηκε είτε για εμπορία οργάνων, είτε σε Τσιγγάνους για επαιτεία.

Στο Μικτό Κακουργιοδικείο Βόλου εκδικάστηκε χθες το έγκλημα που συνέβη τον Απρίλιο του 2010 στον Τύρναβο Λάρισας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας Βούλγαρος 51 ετών, κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση εμπορίας ανθρώπου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών, χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, με έφεση που να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 12 Απριλίου του 2010, ο 51χρονος παραλάμβανε βρέφος μόλις τριών ημερών από τους γονείς του αντί του ποσού των 4.500 ευρώ. Οι γονείς του παιδιού, ένα νεαρό ζευγάρι Βουλγάρων, επέστρεψαν στη συνέχεια στην πατρίδα τους και δύο μήνες μετά προχώρησαν σε καταγγελία.

Ο 51χρονος δεν είχε δώσει τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί και οι Βούλγαροι απευθύνθηκαν στην αστυνομία αποκαλύπτοντας ένα φρικτό έγκλημα που δυστυχώς είχε συμβεί με τη δική τους συμμετοχή τρεις μόλις μέρες μετά από τη στιγμή που πρωτάκουσαν το κλάμα του υγιούς βρέφους.

Ο 51χρονος, ο οποίος κατοικεί στον Τύρναβο, συνελήφθη και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Το βρέφος δεν εντοπίστηκε ποτέ όσες έρευνες κι αν έγιναν. Οι γονείς του παιδιού παραμένουν στη Βουλγαρία και γι’ αυτό τον λόγο δεν κινήθηκε εναντίον τους κάποια ποινική διαδικασία.

Χθες, ο δράστης οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη της εμπορίας ανθρώπου με οποιοδήποτε τρόπο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι βοηθάει τους συμπατριώτες του να βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Στο Κακουργιοδικείο εξετάστηκε ως μάρτυρας και ένας ομοεθνής του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν. Με κατά πλειοψηφία απόφασή του καταδίκασε τον 51χρονο Βούλγαρο.

Με ομόφωνη απόφασή του αντίστοιχα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και δεν του έδωσε τη δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς στο παρελθόν είχε ξαναδικαστεί με παρόμοια πράξη. Με το πέρας της δίκης οδηγήθηκε στη φυλακή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου