ΛΑΡΙΣΑ

Αντιδράσεις για το σχεδιασμό λειτουργίας βάσης του ΝΑΤΟ στην 110 Π.Μ. στην Λάρισα

αντιδράσεις-για-το-σχεδιασμό-λειτουρ-431249

Αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόθεση του Αμερικανικού Στρατού να λειτουργήσει βάση στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα πριν λίγες ημέρες ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί επιθεώρησαν μεταξύ άλλων τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Αεροδρομίου αναζητώντας κατάλληλους χώρους για τη μεταστέγαση αμερικανικών δυνάμεων που θα αποχωρήσουν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του εκφράζει την κάθετη αντίδρασή του σε κάθε σχεδιασμό για δημιουργία νέων βάσεων στη Λάρισα και κάθε άλλη περιοχή της χώρας και εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι «συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κρατών».

Το ΕΚΝΛ, καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Ν. Λάρισας, σε ξεσηκωμό για να μην πραγματοποιηθούν αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί τους, για να μην γίνει νέα Νατοϊκή βάση στη Λάρισα.

Απευθύνει κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν στην μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 1 μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης προς το Νατοϊκό στρατηγείο.

Η αναχώρηση θα γίνει από τη Λάρισα, στις 10 το πρωί, από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό). Η μετακίνηση του κόσμου θα είναι δωρεάν.

[thessaliatv.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου