ΛΑΡΙΣΑ

Τους λήστεψε υποψήφια οικιακή βοηθός

τους-λήστεψε-υποψήφια-οικιακή-βοηθός-460842

* Ταυτοποιήθηκαν άλλοι 2 δράστες ενώ αναζητούνται άλλοι δύο

Μια 46χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, που – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – είχε εξετασθεί μάλιστα ως υποψήφια οικιακή βοηθός, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε δραστών που το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2016 λήστεψαν ανδρόγυνο στην Τερψιθέα.

Οι πέντε ληστές – τρεις εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας – μπήκαν στο σπίτι του πρώην αντιδημάρχου και παρά τα εμφανή προβλήματα υγείας, αφού ξυλοκόπησαν τον ίδιο και τη γυναίκα του, απαιτώντας χρήματα, το έστρωσαν κιόλας στο… φαγητό. Για να φύγουν τα ξημερώματα αφήνοντας δεμένους τον 62χρονο και την 51χρονη σύζυγό του – που βίωσαν ένα βράδυ τρόμου – κλέβοντας τα ελάχιστα χρήματα που βρήκαν όπως και τα χρυσαφικά.

Το ζευγάρι της Τερψιθέας αναζητούσε εκείνη την περίοδο γυναίκα προκειμένου να τους βοηθά με αφορμή την κατάκοιτη ηλικιωμένη που φιλοξενούσαν σπίτι τους. Δεν είχαν φαντασθεί ωστόσο πως μεταξύ των υποψηφίων για οικιακή βοηθό, θα εξεταζόταν και η 46χρονη υπήκοος Βουλγαρίας η οποία δεν επιλέχθηκε τελικά για τη δουλειά, αποδείχθηκε ωστόσο ικανή να συμμετάσχει στη ληστεία, στοχοποιώντας το ζευγάρι.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο ληστών, επίσης υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 43 και 38 ετών ενώ άγνωστα παραμένουν τα στοιχεία δύο ακόμη δραστών, από τους πέντε που μπήκαν στο σπίτι εκείνο το βράδυ. Υπενθυμίζεται πως εκείνη η ληστεία είχε ως αποτέλεσμα, κάτοικοι και Κοινότητα της Τερψιθέας, να δημιουργήσουν ομάδες περιπολίας αλλά και να προσλάβουν ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Οι πέντε ληστές, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου αιφνιδίασαν την 51χρονη γυναίκα που μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της. Αρχικά μπήκε στο σπίτι ο ένας ληστής που, φορώντας κουκούλα, την απειλούσε κρατώντας ένα κατσαβίδι ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν στο σπίτι και οι άλλοι 4 ληστές.

Μισή ώρα αργότερα, επέστρεψε στο σπίτι και ο 62χρονος σύζυγός της, ο οποίος επίσης αιφνιδιάστηκε. Οι ληστές οδήγησαν το ζευγάρι στην κρεβατοκάμαρα, όπου τους έδεσαν πισθάγκωνα τόσο με σκοινί όσο και με τα καλώδια φορτιστή κινητού τηλεφώνου, τους σκέπασαν το κεφάλι για να μην βλέπουν τις κινήσεις τους και τους απειλούσαν ζητώντας χρήματα. Έψαχναν για λίρες – όπως έλεγαν – και δεν πείθονταν από την 51χρονη που τους έλεγε ότι στο πορτοφόλι της, έχει μόνο 40 ευρώ.

Ένας από τους ληστές άνοιξε τηλεόραση παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα, κάποιος άλλος άνοιξε το ψυγείο και βρίσκοντας τρόφιμα, όλοι μαζί το… έστρωσαν στο φαγοπότι.

Η νύχτα τρόμου που έζησε το ανδρόγυνο τέλειωσε στις 5 τα ξημερώματα όταν οι ληστές έφυγαν από το σπίτι, κλέβοντας τα 40 ευρώ, ελάχιστα χρυσαφικά αλλά και τις βέρες που φορούσαν τα δύο θύματα. Φεύγοντας έριξαν μάλιστα χλωρίνη στο σπίτι για να σβήσουν τα αποτυπώματά τους ενώ έκλεψαν και το αυτοκίνητο της 51χρονης, που μερικές ώρες αργότερα βρέθηκε εγκαταλειμμένο στη συνοικία της Νεάπολης.

Η 51χρονη κατάφερε να λυθεί και να καλέσει σε βοήθεια τους γείτονες. Η ίδια όσο και ο 62χρονος σύζυγός της μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς ήταν χτυπημένοι με γροθιές στο πρόσωπο.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ληστεία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών που έλαβε χώρα στην Τερψιθέα Λάρισας.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, τρεις από τους πέντε δράστες της ληστείας τυγχάνουν αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 38 ετών, καθώς και μία 46χρονη, οι οποίοι το βράδυ της 31-01-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ακινητοποίησαν αρχικά 51χρονη ημεδαπή και στη συνέχεια τον 62χρονο ημεδαπό, σύζυγό της, τη στιγμή που εισέρχονταν διαδοχικά στην οικία τους.

Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο εσωτερικό της οικίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος τους αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά, μικροαντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες αφαίρεσαν επίσης το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο της 51χρονης» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

Η σχηματισθείσα σε βάρος των αλλοδαπών δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δράστες, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν, είχαν συλληφθεί στο παρελθόν ξανά για ληστεία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου