ΛΑΡΙΣΑ

Ιδρύεται κλινική επείγουσας ιατρικής στη Λάρισα για να αντιμετωπιστεί η αναμονή ασθενών

ιδρύεται-κλινική-επείγουσας-ιατρική-466780

Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής των ασθενών, ιδρύει, με απόφασή της, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Ιούνιο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, είπε πως «θέλουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και να έχουμε ένα νέο τοπίο στο νοσοκομείο της Λάρισας» εξηγώντας πως η κλινική αυτή θα έχει δύο τμήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Νάνο, το ένα τμήμα θα είναι το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ιατρεία, ενώ το δεύτερο θα είναι το τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, με 20 κλίνες, όπου θα αντιμετωπίζονται οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας.

Σημειώνεται, πως η λειτουργία της νέας δομής στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, θα περιλαμβάνει μια νέα υπηρεσία διαλογής περιστατικών με την δημιουργία δύο ιατρείων, όπου ειδικοί ιατροί θα υποδέχονται τα περιστατικά σε πραγματικό χρόνο και όχι στην αναμονή.

Όπως σημείωσε ο κ. Νάνος, κατά μέσο όρο, ο αριθμός ασθενών που καταφθάνουν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε κάθε ημέρα εφημερίας, είναι 350 με 400 άτομα, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός για την λειτουργία της κλινικής έχει ως στόχο «να μην υπάρχει αναμονή και ουρές στο νοσοκομείο».

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επεσήμανε στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως έχει ήδη προκηρυχτεί μια θέση επιμελητή β’ για τα επείγοντα, ενώ ενημέρωσε πως θα γίνουν και μετακινήσεις ειδικών ιατρών, ώστε να υποστηριχτεί η λειτουργία αυτής της κλινικής.

Ο κ. Νάνος τόνισε επίσης, πως υπάρχει πρόταση στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Οργανισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα αυτοτελές τμήμα με νέες θέσεις ειδικών ιατρών, ενώ το κόστος που αφορά την αναδιαμόρφωση των χώρων θα φτάσει τα 30.000 ευρώ.

Τέλος υποστήριξε, πως υπάρχει και πρόταση προς το υπουργείο Υγείας, ώστε να δοθεί ένα κονδύλι ύψους 600.000 ευρώ, για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και των δύο νοσοκομείων της Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου