ΛΑΡΙΣΑ

Τεράστια κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό για άσκηση σεισμού

τεράστια-κινητοποίηση-στο-πανεπιστη-487636

Μια πρωτοφανής άσκηση έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σενάριο εκδήλωσης μεγάλου σεισμού. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άσκηση στα 17 χρόνια λειτουργίας του.

Το σενάριο της άσκηση ανέφερε εκδήλωση σεισμού 5,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκλήθηκε εγκλωβισμός ατόμων στην Νευροχειρουργική, εκδηλώθηκε φωτιά στα εργαστήρια και εγκλωβίστηκε άτομο σε όροφο όπου στήθηκε επιχείρηση για διάσωση με σχοινιά καθώς δεν μπορούσε να πλησιάσει το γερανοφόρο όχημα.

Την ίδια ώρα εκκενώθηκαν δύο κλινικές και μέσα σε χρόνο μόλις 16 λεπτών στον υπαίθριο στήθηκαν σκηνές, μεταφέρθηκαν μηχανήματα για να λειτουργήσουν ως υπαίθριο νοσοκομείο. Εκεί μεταφέρθηκαν ασθενείς μέσα από το νοσοκομείο αλλά και τραυματισμένοι από την πόλη, θύματα του εγκέλαδου.

Μπορεί να πρόκειται για άσκηση αλλά πραγματικά η κινητοποίηση ήταν τεράστια και ο συντονισμό πολύ καλός καθώς σε μια τέτοια κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η ετοιμότητα σώζει ζωές.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου