ΛΑΡΙΣΑ

Eντονο ενδιαφέρον Λαρισαίων ιδιοκτητών ακινήτων να νοικιάσουν διαμερίσματα σε πρόσφυγες

eντονο-ενδιαφέρον-λαρισαίων-ιδιοκτητ-488150

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που απευθύνονται στον Δήμο Λαρισαίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, ζητώντας πληροφορίες για το πώς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για τη φιλοξενία προσφύγων!

Το όλο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων, προκειμένου να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να δρομολογηθούν οι επόμενες εξελίξεις. Aυτές αφορούν περίπου 80 διαμερίσματα στα όρια του Δήμου Λαρισαίων, με τη συζήτηση πάντως να αναμένεται να ανάψει για τα καλά στην αυριανή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων, Δημήτρη Δεληγιάννη, ήδη έχουν απευθυνθεί σ’ αυτόν τουλάχιστον 15 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για το τι θα ακολουθήσει, εκφράζοντας-ακόμη και με υπέρμετρο ζήλο ορισμένοι- τη θέληση να διαθέσουν διαμερίσματα προς ενοικίαση στην Ύπατη Αρμοστεία, ενώ άλλοι κατά πληροφορίες, εμφανίζονται διαθέσιμοι να βοηθούν με κάθε τρόπο τις οικογένειες που θα διαμείνουν στις ιδιοκτησίες τους.

«Σαν παιδιά μου θα τους έχω» φέρεται να δήλωσε μάλιστα και ιδιοκτήτης διαμερισμάτων, που θέλει πάση θυσία να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Στάση αναμενόμενη, αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες περιοχές που έχει τρέξει το πρόγραμμα, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, τα προσφερόμενα χρήματα, στην καλύτερη των περιπτώσεων έφτασαν τα 450 ευρώ, για ένα πλήρως εξοπλισμένο και καλοδιατηρημένο διαμέρισμα, τη στιγμή που τα ενοίκια που ζητούνται για συμβατική-καθημερινή ενοικίαση, να είναι πολλές φορές υπέρμετρα, και τα χρωστούμενα σε συνδυασμό με τον ΕΝΦΙΑ να συνθέτουν μία δύσκολη πραγματικότητα.

Από την άλλη πάντως, υπάρχουν και συγκεκριμένες παράμετροι, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να «τρέξει» το πρόγραμμα στον Δήμο Λαρισαίων, όπως αυτές διασαφηνίστηκαν στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στην πρόσφατή του επίσκεψη στη Λάρισα. Οι κυριότερες βέβαια έχουν να κάνουν με τη μείωση του αριθμού των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο αλλά και με την ευθύνη του προγράμματος να είναι αποκλειστικά στον Δήμο Λαρισαίων.

[thessaliatv.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου